Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern canvia el nom de la conselleria d'Exteriors per vorejar la suspensió del TC

El Govern canvia el nom de la conselleria d'Exteriors per vorejar la suspensió del TC

Arturo Puente

El Govern ha optat per canviar el nom a la conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència per intentar sortejar la suspensió del Constitucional de les seves competències i poder continuar amb les seves funcions. El departament dirigit per Raül Romeva passarà a dir-se d'Afers i Relacions Institucionals, Exteriors i Transparència. “Les atribucions segueixes sent les mateixes”, ha defensat Romeva, que es manté com a conseller.

Segons Romeva, el canvi de nom “no fa variar les funcions i responsabilitats del departament”, que seguirà “fent el que ha fet fins ara”. El conseller ha explicat en la roda de premsa després de la reunió del Govern que la decisió ha estat presa perquè el departament no s'aturi, que segons ha defensat era el que buscava el Govern central a l'interposar el recurs davant el Constitucional.

El Constitucional va deixar suspeses les competències de la conselleria després d'acceptar el recurs interposat pel Govern de Mariano Rajoy en funcions. En el recurs, el Govern al·legava que el departament de nova creació s'atribuïa competències no contemplades a l'Estatut, cosa que el Govern va negar assegurant que les competències eren les contingudes en l'ordenament jurídic espanyol.

El Govern ha anunciat que presentarà al·legacions davant l'Alt Tribunal perquè anul·li les mesures cautelars contra el departament que dirigeix Romeva. Segons ha explicat, el Govern considera que la demanda del Govern espanyol “no té justificació legal” i a més ha qüestionat la validesa jurídica del Constitucional per tractar un assumpte així.

A més Romeva ha assegurat que se seguirà presentant oficialment com “conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència”, com fins ara. “El debat semàntic no ens aturarà”, ha assegurat el conseller.

Etiquetas
stats