Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

En Comú Podem guanyaria les eleccions generals a Catalunya amb 14-16 escons, segons TV3

Xavier Domènech en arribar al quarter general d'En Comú Podem a Estació del Nord

Oriol Solé Altimira

En Comú Podem tornaria a guanyar les eleccions generals a Catalunya amb 14-16 escons, segons el sondeig de TV3. La confluència d'esquerres milloraria en dos, tres o quatre diputats els seus resultats respecte les eleccions del 20D, quan va aconseguir 12 escons. La televisió pública catalana pronostica que ERC repetiria segona posició. La llista encapçalada per Gabriel Rufián obtindria 11-12 escons (en va aconseguir 9 al desembre). El PSC ocuparia l'últim lloc del podi, amb 7 escons (un menys que al desembre).

Convergència empitjoraria el seu pitjor resultat en unes generals en 36 anys que va obtenir al desembre, segons el sondeig de la televisió pública catalana: els convergents obtindrien 5 escons, davant dels 8 que va tenir l'extinta Democràcia i Llibertat. Ciutadans tindria 4 escons, un menys que el 20D, quan va aconseguir 5 diputats. Els taronges es disputarien l'última plaça amb el PP, a qui TV3 dóna una forquilla de 4-5 escons, enfront dels 5 del desembre.

Per circumscripcions, a Barcelona la victòria seria per En Comú Podem, amb 10-11 escons –un o dos més que el 20D. ERC prendria al PSC la segona posició. Els independentistes obtindrien 6-7 escons en aquesta província, un o dos més que el desembre. El PSC quedaria en tercera posició amb 5 escons, sense canvis respecte el 20D. La caiguda de Convergència a Barcelona seria històrica: els convergents quedarien en últim lloc amb 2 escons, dos menys que el 20D. La superarien tant el PP (3 escons, un menys que al desembre) i Ciutadans (quatre escons, igual que el 20D).

A Tarragona també guanyaria En Comú Podem, amb 2 diputats, un més que al desembre. La resta de partits mantindria l'escó que va obtenir el 20D llevat de Ciutadans, que perdria el seu.

A Lleida, ERC aconseguiria una victòria històrica amb 2 diputats, seguida de Convergència i En Comú Podem amb un. El PSC perdria per primera vegada la seva representació per aquesta província. A Girona, ERC guanyaria amb 2 diputats, i, al contrari que el 20D, superaria a Convergència, que perdria un dels dos escons que va aconseguir el 20D. En Comú Podem repetiria escó o en guanyaria un, que es disputa amb el PP. El PSC també es quedaria amb l'escó del desembre.

Etiquetas
stats