eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

En Comú Podem guanyaria les eleccions generals a Catalunya amb 14-16 escons, segons TV3

La confluència d'esquerres milloraria fins a quatre diputats respecte al 20D. ERC pujaria fins als 11-12 i Convergència patiria una patacada històrica amb un descens de tres diputats en comparació amb els resultats de desembre

- PUBLICIDAD -
Nit  Electoral En Comú Podem. Xavier Domenech

Xavier Domènech en arribar al quarter general d'En Comú Podem a Estació del Nord SANDRA LÁZARO

En Comú Podem tornaria a guanyar les eleccions generals a Catalunya amb 14-16 escons, segons el sondeig de TV3. La confluència d'esquerres milloraria en dos, tres o quatre diputats els seus resultats respecte les eleccions del 20D, quan va aconseguir 12 escons. La televisió pública catalana pronostica que ERC repetiria segona posició. La llista encapçalada per Gabriel Rufián obtindria 11-12 escons (en va aconseguir 9 al desembre). El PSC ocuparia l'últim lloc del podi, amb 7 escons (un menys que al desembre).

Convergència empitjoraria el seu pitjor resultat en unes generals en 36 anys que va obtenir al desembre, segons el sondeig de la televisió pública catalana: els convergents obtindrien 5 escons, davant dels 8 que va tenir l'extinta Democràcia i Llibertat. Ciutadans tindria 4 escons, un menys que el 20D, quan va aconseguir 5 diputats. Els taronges es disputarien l'última plaça amb el PP, a qui TV3 dóna una forquilla de 4-5 escons, enfront dels 5 del desembre.

Per circumscripcions, a Barcelona la victòria seria per En Comú Podem, amb 10-11 escons –un o dos més que el 20D. ERC prendria al PSC la segona posició. Els independentistes obtindrien 6-7 escons en aquesta província, un o dos més que el desembre. El PSC quedaria en tercera posició amb 5 escons, sense canvis respecte el 20D. La caiguda de Convergència a Barcelona seria històrica: els convergents quedarien en últim lloc amb 2 escons, dos menys que el 20D. La superarien tant el PP (3 escons, un menys que al desembre) i Ciutadans (quatre escons, igual que el 20D).

A Tarragona també guanyaria En Comú Podem, amb 2 diputats, un més que al desembre. La resta de partits mantindria l'escó que va obtenir el 20D llevat de Ciutadans, que perdria el seu.

A Lleida, ERC aconseguiria una victòria històrica amb 2 diputats, seguida de Convergència i En Comú Podem amb un. El PSC perdria per primera vegada la seva representació per aquesta província. A Girona, ERC guanyaria amb 2 diputats, i, al contrari que el 20D, superaria a Convergència, que perdria un dels dos escons que va aconseguir el 20D. En Comú Podem repetiria escó o en guanyaria un, que es disputa amb el PP. El PSC també es quedaria amb l'escó del desembre.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha