Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La fiscal demana penes de fins a 20 i 24 anys als principals acusats del saqueig de la depuradora de València

Acusats del cas Emarsa.

Sergi Pitarch

La Fiscalia demana 24 anys de presó per al exgerent d'Emarsa Esteban Cuesta i 20 per a l'expresident de l'entitat i exvicepresident de la Diputació de València amb el PP, Enrique Crespo, pel saqueig de l'empresa pública que gestionava la depuradora de Pinedo, la planta que dóna servei a València i l'àrea metropolitana. El ministeri públic ha presentat en el judici del cas que se celebra en l'Audiència Provincial de València i incrementa les peticions de penes de presó als principals implicats respecte a la fase d'instrucció.

Les fiscals del cas segueixen reclamant deu anys de presó per a l'exalt càrrec de la Generalitat José Juan Morenilla -exgerent del gestor de les depuradores públiques durant els anys del saqueig- i uns altres deu per al exdirector financer d'Emarsa Enrique Arnal. Per al cap d'explotacions de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar) i també un dels principals acusats, redueix la petició de presó fins als 3 anys després que aquest confessara durant el judici que va formar part d'una xarxa corrupta de polítics i empresaris que haurien defraudat uns 11 milions amb el tractament de fangs. La xifra total del saqueig supera els 23 milions.

Uns altres dels acusats que han pactat amb la Fiscalia també veuen reduïdes les peticions de penes per part de la fiscalia per a no haver d'entrar a la presó. Es tracta dels excàrrecs del PP de València Santos Peral i Ignacio Martínez Maiques i l'exregidor del PP de Montcada Luis Botella de las Heras. Els tres se salvarien d'entrar en la presó en cas que el tribunal acceptara la petició del ministeri públic.

Etiquetas
stats