Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP denuncia el pavelló valencià en Fitur amb dues exconselleres de Turisme pendents de sentència per Gürtel

Angélica Such i Milagrosa Martínez, durant el judici de Gürtel sobre els pavellons de Fitur.

Laura Martínez

Amb Milagrosa Martínez i Angélica Such, exconselleres de Turisme dels governs de Francisco Camps, cinc empleats públics i sis integrants de la trama de Francisco Corretja, -entre ells el mateix capitost i els seus lloctinents Álvaro Pérez, El Bigotes, i Pablo Crespo-, pendents de sentència pels contractes del pavelló valencià entre 2005 i 2009 amb la xarxa Gürtel, el PP denuncia “presumptes irregularitats” en l'adjudicació del pavelló d'enguany en la Fira d'Internacional Turisme (Fitur). Precisament aqueixa fira dóna nom a la peça de Gürtel el judici de la qual va acabar a l'abril del passat any.

El Grup Popular ha demanat aquest dilluns que comparega en els Corts Francesc Colomer, secretari autonòmic responsable de l'Agència Valenciana de Turisme, per a explicar l'adjudicació per un procés negociat sense publicitat a l'empresa Alavés del pavelló de Fitur setmanes abans que començara la fira. Eva Ortiz, portaveu adjunta del grup que lidera Isabel Bonig, s'ha referit a aquest procés com elaborat amb “agosticitat i traïdoria” i ha emplaçat Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, a lliurar-li l'expedient abans del divendres.

L'acusació del PP “és una sorpresa, ja que que encara s'estan asseient en el banc dels acusats per la seua implicació en peces del cas Gürtel com la de Fitur”, ha respost Colomer.

Els populars al·leguen que en l'adjudicació per 840.000 euros a l'empresa Alavés va poder haver-hi irregularitats. Segons Eva Ortiz, el primer concurs va ser anul·lat perquè dues empreses “van fer trampa”, però en el segon les van tornar a cridar. A més, Turisme va tardar set mesos a publicar en el DOGV la licitació d'aquest contracte. En el seu moment, ha assegurat Ortiz, es va assenyalar, “sense incloure cap suport documental per a justificar una cosa tan greu”, que “publicitat Alacantina S.A -una de les empreses que van concórrer- li havia donat informació sobre la seua oferta tècnica a Viatges el Corte Inglés S.A i aquesta al seu torn a la primera sobre la seua oferta econòmica”. “Això es diu fer trampa i volem saber si els han obert un expedient sancionador i els han demanat explicacions”, ha reclamat la diputada del PP.

El secretari autonòmic ha respost a les acusacions sol·licitant la seua pròpia compareixença en la Cambra autonòmica i ha assegurat que “s'ha complit escrupolosament amb el procediment que estableix la llei”. “El PP pot sol·licitar tots els informes que considere i venir a la seu a comprovar qualsevol expedient”, ha desafiat Colomer. Al seu judici, “és molt lamentable que el PP vulga seguir sembrant dubtes sobre un sector que va deixar tan malmés i perjudicat després de la seua etapa de Govern”.

stats