Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un regidor del PP figura entre els tres aprovats d’una oposició polèmica de l’Hospital Provincial de Castelló

Juan Manuel Edo, segon per l’esquerra, amb la resta dels regidors de l’Ajuntament de Benassal.

Roger Lorgeoux

Castellón —

L’Hospital Provincial de Castelló sembla condemnat a viure embolicat en la polèmica. Sense haver-se recuperat encara de l’escàndol per la facturació irregular de l’època del Partit Popular, ara torna a estar sota sospita a conseqüència d’una oposició controvertida. El relat dels fets es remunta al 10 d’octubre de 2015, quan els 186 sol·licitants que aspiraven a una de les quatre places de tècnic de documentació sanitària ixen en la llista definitiva d’admesos. El 14 de novembre, 115 candidats es presentaven a la primera prova, consistent en un qüestionari de 50 preguntes del tipus test, amb quatre respostes alternatives i només una de vàlida. Uns dies després, el centre sanitari informava en la seua web dels resultats. Les notes no deixaven a ningú indiferent: 112 no aptes, amb una variació de puntuació entre el 0, com a qualificació mínima, i el 3,467 com a màxima; i tan sols tres aptes, amb un 8,200, 8,400 i 8,467. Entre els tres afortunats hi havia Juan Manuel Edo Rull, regidor d’Esports i Participació Ciutadana en l’Ajuntament de Benassal, governat pel PP.

Les puntuacions van descol·locar tant el tribunal que, per iniciativa pròpia, va comunicar a la direcció de l’Hospital Provincial que no garantia haver custodiat correctament les preguntes. La pretesa filtració de l’examen va portar el director gerent, Joaquín Sanchis, a comunicar al final de novembre la suspensió de l’oposició. No obstant això, a mitjan desembre del 2015 es tornava a convocar els candidats per a repetir l’examen, encara que finalment el Consorci va paralitzar el procés després d’obrir un expedient informatiu per a aclarir què havia passat.

Ara s’han conegut els resultats de l’informe, que descarten qualsevol tipus d’anomalia en el procés. “Acabat l’expedient informatiu instruït als membres del tribunal de Tècnic de Documentació Sanitària, es conclou que no resulta provada l’existència d’irregularitats en el procés selectiu que justifiquen cap motiu d’anul·lació, i ha de continuar el procés selectiu, retrotraient-se les actuacions al moment posterior del terme del primer exercici de test”, segons publica el BOE.

Per tant, els tres aptes per a les quatre places han estat convocats per a la segona prova, que se celebrarà el 13 de setembre i que consistirà a desplegar per escrit, durant un període màxim d’una hora i trenta minuts, dos temes triats entre tres proposats pel tribunal.

Cal recordar, com recullen els estatuts, que el Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial, màxim òrgan de direcció, està integrat per la Conselleria de Sanitat i per la Diputació Provincial, que és l’única institució que manté el PP a Castelló després de les últimes eleccions municipals. Els seus titulars ocupen la Presidència i la Vicepresidència, respectivament. A més, ambdues entitats aporten set membres cada una.

Etiquetas
stats