Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pedro Sánchez arrasa entre els socialistes valencians malgrat el suport de Ximo Puig a Susana Díaz

El secretari provincial del PSPV en València, José Luis Ábalos, amb Pedro Sánchez i el seu equip

Miguel Giménez

València —

Pedro Sánchez ha sigut triat pels militants socialistes com a nou secretari general del PSOE després d'imposar-se de forma clara (més de nou punts de diferència) a la seua màxima rival, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz. I la Comunitat Valenciana no ha sigut una excepció.

Sánchez ha arrasat entre els socialistes valencians malgrat el suport explícit del president Ximo Puig a Susana Díaz. El ja nou líder del PSOE ha obtingut el 64% dels vots enfront del 27,1% de la dirigent andalusa i el 9% de Patxi López.

L'excandidat a la Presidència del Govern ha vençut als seus rivals en les tres províncies valencianes. D'aquesta manera, el ja nou secretari general del Partit Socialista ha aconseguit el 58,26% dels suports en la província de Castelló, el 69,23% en la de València i el 56,02% en la d'Alacant.

En clau valenciana, el dirigent provincial José Luis Ábalos, que s'ha mantingut ferm al costat de Pedro Sánchez des del primer moment i ha format part del seu equip de campanya, s'apunta un tant front del líder del PSPV, Ximo Puig, qui va ser un dels líders regionals que van provocar la caiguda del recentment triat secretari general.

El cap del Consell felicitava a Sánchez via Twitter passades les 23 hores: “Huí el PSPV ha donat una lliçó de democràcia. Felicitats a @sanchezcastejon. Ara a continuar treballant pels valencians”.

Etiquetas
stats