Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Ha mort Rita Barberá després d’haver patit un infart a Madrid

L'exalcaldessa de València, Rita Barberà, al Senat

EFE

Madrid —

Els facultatius del SUMMA han confirmat la mort de la senadora i exalcaldessa de València, Rita Barberá, en un hotel de Madrid, on ha patit un infart. Fonts d’Emergències de la Comunitat de Madrid han indicat a Efe que el 112 ha rebut una telefonada de l’hotel Villa Real de Madrid a les 7.00 hores.

Fins al lloc s’han desplaçat els facultatius, que han atés Barberá, de 68 anys, en parada cardiorespiratòria; durant més de trenta minuts li han practicat maniobres de reanimació, tot i que finalment només han pogut confirmar-ne la defunció. “Després de 30 minuts de reanimació només hem pogut confirmar la defunció de Rita Barberá”, ha explicat David García, facultatiu del 112.

Dos vehicles del SUMMA romanen a la rodalia de l’hotel, on acaba d’arribar fa uns quants minuts el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido.

Aquest dimecres el Congrés acull la primera sessió de control del nou Govern de Mariano Rajoy. Abans de començar la sessió, la presidenta del Senat ha manifestat el condol a la família i ha anunciat un minut de silenci. Els diputats d’Units Podem se n’han absentat.

Quan ha entrat, l’expresident del Congrés, Jesús Posada, ha volgut mostrar el condol per la mort de la senadora que “coneixia des que érem xiquets”. Posada ha assegurat que ha tingut lloc una “cacera totalment injustificada” contra l’exalcaldessa, imputada per blanqueig de capitals. “Em sap greu, em sap greu de tot cor”.

“El meu condol a la família, perquè independentment de les idees que professava i els actes que va cometre, sempre cal respectar les persones, encara que no les idees”, ha manifestat el líder d’IU, Alberto Garzón, en declaracions als mitjans de comunicació als corredors del Congrés, que, igualment que els seus companys, s’ha absentat de l’hemicicle durant el minut de silenci.

En declaracions en el pati del Congrés dels Diputats abans de la sessió de control al Govern, Catalá ha considerat una “autèntica llàstima” la defunció de la senadora, imputada en un presumpte cas de blanqueig de capitals del Grup Municipal del PP en l’Ajuntament de València.

El ministre ha destacat de Barberá que va ser una persona que va treballar “durant moltíssims anys per l’interés general i pel servei públic”. “I, per tant, a mi el que em sap molt greu és que haja tingut uns mesos finals amb tanta crítica injustificada, al meu parer. Jo he parlat sempre de la presumpció d’innocència”, ha conclòs.

La senadora va declarar dilluns durant una mica més d’una hora en el Tribunal Suprem imputada per un delicte de blanqueig de capitals. En la seua declaració va negar que coneguera cap sistema de finançament irregular al si del seu partit. Per a fer aquesta afirmació es va escudar en el fet que ella no pertanyia al comité electoral.

Etiquetas
stats