Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Ximo Puig parla amb Rajoy i li demana la condonació del deute valencià

Mariano Rajoy amb Ximo Puig a les portes del palau de La Moncloa

Voro Maroto

València —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha parlat per telèfon amb el president del Govern, Mariano Rajoy, per “desitjar-li sort” i, especialment, sol·licitar-li solucions urgents per al problema valencià.

Puig, en la carta que ha enviat Rajoy en paral·lel a la seua conversa, sol·licita al president reelegit una millora urgent del finançament valencià i, en un pas més, un quitament quasi total del deute de la Generalitat, l’Administració més endeutada de l’Estat en termes relatius.

“Li avance que en la Conferència de Presidents plantejaré que l’Estat assumisca com a propi la major part del deute de les comunitats autònomes en línia amb el que està impulsant-se, per exemple, a Alemanya entre el Govern central i els landers [les regions alemanyes]”, diu Puig en la seua missiva.

Puig recorda el seu homòleg espanyol “l’infrafinançament (...) i la infrainversió que patim”. “El Consell de la Generalitat –continua Puig– no renunciarà en cap cas a reivindicar un tracte just que garantisca la igualtat entre tots els espanyols i la igualtat dels seus territoris”.

El president valencià, aprofitant l’anunci de Rajoy que convocaria una reunió de presidents autonòmics, agafa la paraula a Rajoy. “Impulsar [aqueixos] grans acords d’Estat que, coincidisc amb vosté, són imprescindibles com més prompte millor”, passen per canvis “perquè la Comunitat Valenciana i Espanya isquen de la crisi sense deixar ningú en el camí”.

Rajoy va rebre Puig a La Moncloa el novembre del 2015. El president valencià va eixir de Madrid amb el FLA i, únicament, bones paraules.

Etiquetas
stats