Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La reivindicación de salarios más altos y menos jornada marca el Primero de Mayo
A tres metros del abuelo tras años buscándole: familias visitan las Cuelgamuros
Análisis - Sánchez, ¿acicate o lastre para Illa? Por Neus Tomàs

La coalició “A la Valenciana” ix a guanyar

Enric Bataller, Marta Sorlí, Rita Bosaho, Ricardo Sixto, Ángela Ballester, Joan Baldoví i Rosana Pastor

Adolf Beltran

València —

A la plaça del Pilar, en ple barri de Velluters, on Compromís té la seu central, la coalició “A la Valenciana” ha presentat aquest dimecres les seues candidatures per a les eleccions generals del pròxim 26 de juny. L’acte, davant d’uns quants centenars de persones, entre les quals hi havia l’alcalde de València, Joan Ribó, i líders com Antonio Montiel, de Podem, o Marga Sanz, d’Esquerra Unida, ha servit per a fer visible una conjuntura històrica. Per primera vegada, l’esquerra emergent que representa la coalició de Compromís, Podem i Esquerra Unida té opcions serioses de superar el PP com partit més votat al territori valencià.

“Eixim a guanyar”, ha resumit la dirigent de Compromís Mónica Oltra. Segons la vicepresidenta de la Generalitat, la coalició “A la Valenciana” persegueix el que no va aconseguir en les eleccions del mes de desembre passat, “una majoria social, electoral i parlamentària”. Les enquestes apuntalen aqueixa pretensió amb projeccions que situen a la coalició, que el desembre es va col·locar com a segona força en superar el PSPV-PSOE, per davant fins i tot del PP, gràcies a la suma de suports que representa la incorporació d’Esquerra Unida.

“Podem ser la sorpresa”, ha assenyalat el cap de llista de la coalició per València, Joan Baldoví, que ha recordat que ell mateix va encapçalar els diputats de Compromís en els intents frustrats de formar Govern. “Vam ser els primers a seure a negociar i els últims a alçar-nos”, ha remarcat.

Per a la número dos per València i referent valencià de Podem, Àngela Ballester, la que s’acosta “serà una campanya molt decisiva”. “Estem contents d’haver sumat molta gent”, ha comentat pel que fa a l’ampliació de les forces implicades en la coalició que, en l’àmbit valencià, va aconseguir el desembre nou diputats i una senadora.

Ricardo Sixto, d’Esquerra Unida del País Valencià, que s’incorpora com a candidat en la circumscripció de València en un lloc d’eixida (és el cinqué de la llista), ha assegurat que la seua formació s’incorpora a “una candidatura per a guanyar”. Sixto ha insistit que “A la valenciana” és una candidatura de vocació “guanyadora” per a contribuir a canviar les polítiques en l’àmbit d’Estat en una legislatura “que ha de servir per a desfer els desastres del PP”.

Etiquetas
stats