Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

“Que cap valencià no torne a sentir la vergonya del tancament de Canal 9”

Fran Ferri, Antonio Montiel, Jorge Bellver i Manuel Mata conversen amb Enric Morera i Carmen Martínez abans de la comissió de RTVV a les Corts

Adolf Beltran

València —

Una estudiant valenciana feia un màster en comunicació en una universitat belga i el professor va posar l’exemple del tancament d’una televisió púbica, concretament Canal 9, com “un fet extraordinari, inhabitual”. Amb aquesta història ha començat el diputat de Podem, Marc Pallarés, la seua intervenció tan bon punt ha estat elegit aquest dijous president de la comissió parlamentària per a engegar una nova Radiotelevisió Valenciana.

Entre les imatges que aquell professor belga va posar als estudiants va destacar la de la presidenta de les víctimes de l’accident del metro de València accedint a les instal·lacions de Canal 9 per una finestra durant els convulsos moments finals previs al tancament de les emissions. L’estudiant, segons el diputat, es va sentir avergonyida. “Que cap valencià o valenciana no torne a sentir aquesta vergonya”, ha proclamat Pallarés.

L’elecció de la mesa de la comissió ha estat pactada pels grups i la votació, que ha dirigit el mateix president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha situat Pallarés com a president, Mercedes Caballero, del PSPV-PSOE, com a vicepresidenta i Alfredo Castelló, del PP, com a secretari. D’aquesta manera, es compleix el pacte entre els tres grups que donen suport al Consell perquè Podem s’encarregue de promoure l’elaboració de la llei que ha de crear una nova cadena autonòmica. Morera ha desitjat sort als diputats “en la perspectiva de recuperar el servei públic com més prompte millor”.

Etiquetas
stats