Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Els treballadors de TV3 inicien una vaga de 12 hores per la retallada dels pressupostos de la CCMA

eldiario.es / Agències

Barcelona —

La reducció d'un 17% del pressupost previst per al 2013 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), organisme del qual depenen els mitjans públics catalans, ha provocat que els treballadors de TV3 hagin convocat una vaga durant tot aquest dijous. Des de les 10 h fins a les 22 h, tots els canals de la Televisió de Catalunya veuran alterades les seves programacions. La decisió la va prendre ahir al vespre la plantilla després que la Corporació aprovés uns pressupostos pel 2013 que inclouen l'enèsima retallada des que el 2009 es va reduir per primera vegada la partida que hi destinava el Govern.

Des del comitè d'empresa consideren “inacceptable” l'ajust anunciat, i denuncien que en els últims anys la Generalitat ha deixat d'aportar gairebé un terç dels diners que destinava a la Corporació: de 331 milions d'euros l'any 2009 s'ha passat a 225 en l'actual curs, un fet que, sumat a la caiguda de la publicitat, redueix el pressupost total de la CCMA a 296 milions d'euros, una disminució del 17% respecte del 2012, que va ser de 310 milions. Segons els treballadors, aquesta retallada, que es traduirà en una reducció del 17% de la despesa de personal i d'un 18% de la despesa corrent, és una “agressió”, i més després que la plantilla ja s'hagi rebaixat el sou i s'hagin tancat algunes de les delegacions territorials de la cadena.

Alguns partits politics catalans, com ICV-EUiA i el PSC, ja van mostrar ahir el seu rebuig a la mesura, però va ser especialment significativa la reacció d'ERC, fins ara en sintonia amb el Govern de CiU. Els republicans, per boca de la portaveu Marta Rovira, van anunciar que no estan disposats a aprovar els pressupostos de la Generalitat del 2013 si inclouen retallades com aquesta. Per Rovira, els mitjans públics són “una línia vermella”.

Els treballadors de TV3 decidiran aquest vespre si segueixen demà amb les aturades, tot i que des de la direcció de la Corporació s'insisteix a demanar “diàleg” i “esforç” a la plantilla.

Etiquetas
stats