Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Artur Mas davant els més de 2 milions de votants: “Volem governar-nos nosaltres mateixos”

Artur Mas compareix amb Joana Ortega

Pau Rodríguez

“Els catalans, un cop més, hem deixat clar que volem governar-nos nosaltres mateixos”. Aquest és el missatge que ha recollit Artur Mas després del tancament de les urnes en aquest 9-N que ha mobilitzat “clarament a més de 2 milions de persones”, segons ha avançat el mateix president en la seva compareixença per valorar la jornada. A l'espera dels resultats i de la xifra provisional de participació -el Govern el proporcionarà sobre la mitjanit-, Mas considera que s'ha donat una “lliçó democràtica” davant la reacció de l'Estat, en la seva opinió “miop” i “intolerant ”.

Mas ha sortit acompanyat de la vicepresidenta, Joana Ortega, per agrair d'entrada el treball dels 40.000 voluntaris que han fet possible aquest procés participatiu. “Tenim un deure de gratitud per la seva generositat”, ha proclamat Mas. També ha donat les gràcies Mas als ajuntaments que han col·laborat i als milions de votants.

El missatge d'autogovern llançat per Mas ha anat acompanyat d'un altre sobre la unitat, un “actiu” que segons el president ha estat imprescindible per arribar fins a aquest procés. “Aquesta vegada ens hem mirat al mirall i ens hem agradat”, ha expressat Mas, que ha assegurat que per ara segueix “disposat a continuar servint Catalunya”.

Davant d'un Govern espanyol que no ha reconegut les xifres ofertes per la Generalitat i que ha menyspreat i alhora impugnat el 9-N, Mas ha estat especialment dur: “Lamento les reaccions de molta miopia política, quan no indiferència o intolerància”, ha deixat anar, per després afegir l'Estat ha perdut una oportunitat de “resoldre grans reptes de comú acord”.

Etiquetas
stats