Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona incrementarà en un 17% el pressupost a projectes de suport a persones amb discapacitat

Un home amb un caminador.

Caralp Mariné

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat avui que augmentarà en un 17% el pressupost de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) el pròxim 2016. Seran 11,1 en lloc de 9,5 els milions d’euros que Laia Ortiz, tinenta d’Alcaldia de Drets Socials ha anunciat que es destinaran a fer una Barcelona “més accessible i més humana”.  Ortiz ha dit que el nou govern municipal vol crear “un paradigma de politiques públiques de diversitat funcional que posi el focus en l’accessibilitat i la vida independent”. Amb tot, el govern d'Ada Colau encara està negociant el pressupost global de 2016 que haurà de ser aprovat pel ple. 

Els diners aniran dirigits, segons la nota de premsa de l’Ajuntament, a enfortir tres línies d’actuació que ja estan en marxa però que es volen potenciar. Per una banda a millorar el Programa de Vida que té per objectiu que les persones amb discapacitat puguin viure al seu domicili en condicions d’autonomia personal. Aquest programa que funciona des de 2011 ja es va ampliar aquest 2015 amb la iniciativa group-home, un grup de pisos que es cedeixen a persones sordcegues i que compta amb assistent personal i intèrpret. També s’ha enfortit amb la reconversió d’un servei residencial del IMPD en una llar amb suport amb assistents personals del mateix institut. En aquest pis ja hi viuen quatre persones amb diversitat intel·lectual.

Ortiz ha dit que part dels diners, 450.000 euros en concret, aniran destinats a potenciar el Servei Municipal d’Assistent Personal. Això permetrà augmentar en un 57% els recursos d’aquest programa i per tant donar cobertura a 15 usuaris nous.

Per últim també es destinaran més recursos econòmics a entitats de persones amb diversitat intel·lectual i entitats de persones amb problemes de salut mental pels projectes dirigits a millorar la vida d’aquestes persones i el seu entorn familiar.

Ortiz, que també és presidenta de l’IMPD, ha dit en una roda de premsa aquest dijous que volen que Barcelona “sigui un referent d’accessibilitat i foment de la vida independent de les persones amb diversitat personal”. “Fer una ciutat accessible és el que fa una ciutat més humana i millor ciutat”, ha dit.

Amb tot, en una altra informació a Catalunya Plural, membres del col·lectiu de persones amb diversitat funcional denunciaven en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que tot i que hi ha diverses lleis d’accessibilitat els polítics no fan suficient esforç per aplicar-les. I explicaven, com exemple, totes aquelles barreres arquitectòniques que segueixen havent-hi en ciutats com Barcelona i que dificulten l’autonomia de tots ells.

 

Etiquetas
stats