Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Centenars de persones es manifesten amb les entitats musulmanes en contra del terrorisme

Manifestación de las entidades musulmanas en el centro de Barcelona

Sergi Franch / Sònia Calvó

“No al terrorisme, no a la violència i sí a la pau”. Aquesta ha estat la crida de la comunitat musulmana. Amb el lema “La comunitat musulmana contra el terrorisme” centenars de persones s'han manifestat aquest dilluns al vespre a la plaça de Catalunya. 153 entitats s'han adherit al manifest i han mostrat el seu rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils. Les entitats criden a fer una reflexió profunda per expulsar “ideologies perverses”.

Un manifest i tres parlaments fets en català, castellà i àrab han precedit un minut de silenci que s'ha imposat rotundament enmig de la plaça de Catalunya. També han volgut mostrar el suport a les famílies de les víctimes i els ferits. “Hem de treballar perquè no torni a passar”, ha afirmat la portaveu de la Fundació Ibn Battuta, Míriam Habiti, que demana fer una reflexió profunda sobre els fets.

“Parlem seriosament com podem afrontar el futur, que sentin que Catalunya és la seva terra i que siguin capaços de canviar moltes coses, que s'adaptin als temps que corren”, ha manifestat Habiti. Per això demanen a les institucions que treballin conjuntament amb les entitats de la Comunitat Musulmana d'arreu de Catalunya.

Cal “que sentin que Catalunya és la seva terra, de manera que siguin capaços de rebutjar qualsevol missatge radical o extremista” han expressat en el manifest. Les entitats han acabat la lectura del manifest fent una crida a “estar tots units contra el terror” i anar a la manifestació de dissabte a la tarda a Barcelona. 

A la manifestació també han participat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el conseller d'Assumptes Exteriors i Transparència, Raül Romeva, els tinents d'alcalia, Gerardo Pisarello i Jaume Collboni, la regidora Gala Pin, la diputada del PSC Meritxell Batet, el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, entre d'altres. 

Després de la lectura del manifest, els participants han baixat per la Rambla de Barcelona fins al Liceu. “Som musulmans, no som terroristes”, “No tenim por” i “No en el meu nom” han estat les consignes amb les quals han anat obrint-se pas entre els nombrosos turistes i periodistes. Als pocs metres d'arribar fins a l'altar de flors i espelmes improvisat que hi ha al mosaic de Miró, la Rambla ha esclatat en aplaudiments.

Etiquetas
stats