Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CiU, ERC i CUP convoquen un ple per declarar Barcelona municipi independentista

Alfred Bosch (ERC) durant un acte de campanya

elDiario.es Catalunya

CiU, ERC i CUP han arribat a un acord per forçar l'alcaldessa Ada Colau a convocar en els propers 15 dies un ple extraordinari per decidir sobre l'adhesió de la ciutat de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Tots tres partits van signar la declaració impulsada per l'ANC que contemplava aquesta mesura. Barcelona en Comú, en canvi, va defensar durant la campanya que aquesta qüestió es pogués decidir en una consulta popular.

Els partits independentistes no sumen la majoria necessària per aprovar la mesura. Disposen de 18 dels 21 regidors que sumarien majoria i una d'elles, d'Unió, encara no ha expressat quin serà el sentit del seu vot. Per això confien en sumar regidors de BComú, però Colau ha anunciat aquest matí a Catalunya Ràdio que el més probable és que la formació s'abstingui. “El que compta no és el que opinen individualment 11 regidors i regidores sinó què opinen els veïns i les veïnes de la ciutat de Barcelona”, ha dit en defensa d'una consulta.

Colau considera que forçar el ple és una mesura “preelectoral” –el ple s'haurà de celebrar abans del 27-S i potser fins i tot abans de l'11-S– i afegeix que “no és la millor forma d'abordar-ho”, ja que els convocants no saben encara si comptaran amb una majoria per aprovar la proposta. Bosch en canvi va assegurar ahir que té “la pràctica seguretat que aquesta votació es guanyarà”.

Aquest és el segon ple extraordinari que convoca la oposició des que Colau és alcaldessa. L'anterior ocasió va ser fa unes setmanes quan CiU, ERC i PSC van forçar un ple sobre la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern.

Etiquetas
stats