Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP fixa un referèndum unilateral al juny del 2017 i la independència, a l'agost

Diputats de la CUP al Parlament.

EFE

Barcelona —

La diputada de la CUP Gabriela Serra ha explicat en declaracions a Rac1 que la setmana que ve està previst que la seva formació es reuneixi amb el president català, Carles Puigdemont, per “parlar i negociar” sobre la qüestió de confiança: “La confiança no és un acte de fe, és de construcció. Asseure'ns, dialogar, posar les cartes sobre la taula i donar-nos pressa”.

Amb vista a aquesta trobada, Serra ha insistit en la necessitat d'incorporar al full de ruta un referèndum unilateral, que “té un cost, despeses i s'ha de preveure” en els pròxims pressupostos, tot i que ha deixat clar que la seva formació desvincula la qüestió de confiança dels comptes del 2017: “Preferim que siguin dues coses diferents”.

“La qüestió de confiança és un tema en si mateix prou important com per discutir-ho exclusivament, i discutir després els pressupostos. Però si el president vol vincular-ho, possiblement el diàleg ha de ser una mica més lent”, ha recalcat.

La diputada ha augurat que “es pot anar a un referèndum unilateral tranquil·lament el juny que ve”, a més d'apuntar que la CUP “espera i desitja” que Junts pel Sí “posi la directa i a l'agost del 2017 tinguem un país lliure”.

Serra ha admès tot i així que en els terminis del full de ruta dels partits independentistes van “una mica lents”, cosa que es podria “allargar” si es produïssin “interferències i pals a les rodes per part del Govern, el Constitucional i una sèrie de factors externs que hem de preveure que actuaran en algun moment”.

Per això, ha advocat perquè la Diada de l'onze de setembre serveixi com “tret de sortida i començar a moure'ns”, una manifestació independentista sobre la qual ha qualificat de “molt bona decisió” que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'hi plantegi assistir.

“Colau no és una persona que es defineixi independentista, però des de fa molt temps defensa el dret a decidir, un referèndum i que es retorni la legitimitat al poble de Catalunya -ha destacat-. És molt més coherent que la resposta d'ICV. Si tots recordem els orígens d'aquesta formació, és una llàstima que del dret d'autodeterminació i de decidir s'hagin oblidat”.

Etiquetas
stats