Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El 30% de los pisos anunciados en las capitales ya solo se ofrecen por meses
Feijóo se estrella en su electorado mientras Sánchez le abre una falla en el PP
OPINIÓN | Siempre el factor humano, por Enric González

El fiscal demana dos anys de presó per Daniel Fernández, Manuel Bustos, el seu germà i l'alcadessa de Montcada

Manuel Bustos abans de renunciar al càrrec d'alcalde de Sabadell

EFE

Barcelona —

El fiscal demana dos anys de presó i sis d'inhabilitació per al diputat del PSC Daniel Fernández, l'alcaldessa de Montcada i Reixach, María Elena Pérez, i l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, per tràfic d'influències en contractar a dit una exalt càrrec del tripartit.

En el seu escrit de qualificació, el fiscal Anticorrupció Fernando Bermejo també demana que s'imposi una multa de 108.000 euros als acusats per un delicte de tràfic d'influències per haver modificat il·legalment els criteris de selecció d'un concurs públic perquè l'Ajuntament de Montcada i Reixach contractés l'exalt càrrec del tripartit Carmina Llumà.

Per a l'alcaldessa de Montcada, la socialista María Elena Pérez, el fiscal també reclama que se la condemni a dos anys de suspensió d'ocupació o càrrec públic i a una multa de 3.600 euros per un delicte de prevaricació.

Entre els acusats també figura Francesc Bustos, exregidor d'Espai Públic de Sabadell i germà de l'exalcalde Manuel Bustos, per a qui el fiscal sol·licita dos anys de presó i sis d'inhabilitació per tràfic d'influències.

Una peça separada del cas Mercuri

El cas, una peça separada de la trama Mercuri de presumpta corrupció urbanística, es remunta a l'any 2012, quan Manuel Bustos, el seu germà i el llavors secretari d'organització del PSC Daniel Fernández-actual diputat al Parlament-, van pressionar a l'alcaldessa de Montcada perquè modifiqués el procés de selecció d'una plaça municipal per fitxar una exalt càrrec del tripartit.

La dona en qüestió era Carmina Llumà, que havia estat cessada com a secretària general del departament de Política Territorial de la Generalitat en perdre el tripartit el poder, és esposa del llavors cap de l'assessor jurídic de l'Ajuntament de Sabadell.

Al concurs públic per fitxar el director de l'àrea territorial de Montcada, convocat a l'abril de 2012, es van presentar cinc aspirants, entre ells Carmina Llumà, que va acabar sent considerada no apta al maig per l'empresa de selecció de personal, en no superar unes proves psicotècniques i d'idoneïtat.

Segons el fiscal, al saber que Llumà havia estat considerada no apta, Manuel Bustos va buscar la “preponderància i prevalença” de Daniel Fernández –exsecretari d'Organització del PSC que va abandonar el càrrec arran de la seva imputació– i li va comunicar els problemes que hi havia a Montcada per aconseguir el fitxatge de l'alt càrrec del tripartit.

Segons el fiscal, Daniel Fernández va citar a María Elena Pérez a una reunió a la seu del PSC a Barcelona, el 18 de maig de 2012, en la qual, aprofitant-se de la seva preponderància i prevalença en el partit, li va dir que truqués als responsables de la prova psicotècnica perquè canviessin el “no apta” de Llumà.

Segons el fiscal, María Elena Pérez va seguir les directrius marcades per Fernández i, sabent la seva il · legalitat, el mateix dia de la trobada “va interferir en el procés” i va trucar a les responsables de l'empresa de recursos humans per citar a una reunió a l'alcaldia.

Etiquetas
stats