Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les lleis de desconnexió del Parlament es posposen fins a conèixer l'informe jurídic

Imatge del Parlament de Catalunya

EFE

Barcelona —

La creació de les ponències conjuntes del Parlament destinades a elaborar les tres lleis de desconnexió de Catalunya amb l'Estat s'ha posposat fins a conèixer un informe jurídic demanat per tots els grups de l'oposició, si bé ja han estat admeses a tràmit per la Mesa del Parlament.

L'admissió a tràmit d'aquestes tres ponències, que impulsen conjuntament els grups de Junts pel Sí i de la CUP, ha estat aprovada gràcies a la majoria absoluta de què disposa JxSí a la Mesa, encara que la creació de les ponències ha quedat posposada fins després que els serveis jurídics de la cambra elaborin un dictamen.

La resta de grups -Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que és pot i PPC- s'han oposat a l'admissió a tràmit i a la pròpia creació de les ponències, per entendre que el format proposat de “ponència conjunta” no és el més adequat, ja que únicament són dos grups els que impulsen les tres lleis.

Aquestes tres lleis són la de règim jurídic (transitorietat), la de protecció social (seguretat social) i la de l'administració tributària catalana, i ja estaven previstes en la declaració inicial del Parlament aprovada el 9 de novembre i anul·lada posteriorment pel Tribunal Constitucional, encara que segons Junts pel Sí i la CUP, “no són exactament les mateixes” perquè transcendeixen el text de l'esmentada declaració.

Etiquetas
stats