Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

JxSí i la CUP registren les tres lleis previstes en la declaració del 9-N anul·lada pel TC

Portaveus de la CUP i JxSí

Arturo Puente

La majoria independentista al Parlament de Catalunya continua endavant amb els passos marcats en el seu pla per constituir un Estat en 18 mesos. Aquest dimecres els grups de Junts pel Sí i la CUP han introduït al registre tres peticions per començar a tramitar les lleis de procés constituent, Seguretat Social i Hisenda catalanes. Aquestes tres lleis obeeixen al mandat de la declaració d'inici del procés constituent aprovada pel Parlament el 9 de novembre passat i anul·lada pel Constitucional pocs dies després.

Els dos grups independentistes han reclamat davant el registre la creació de les tres ponències parlamentàries, la de Seguretat Social i Hisenda a la comissió d'Economia i la de “règim jurídic català” a la comissió de Governació, perquè la comissió de procés constituent és només d'estudi, de manera que no pot elaborar lleis. La Mesa del Parlament haurà ara d'estudiar les tres sol·licituds perquè passin a les seves respectives comissions.

El Tribunal Constitucional va advertir als membres de la Mesa del Parlament que l'admissió de proposicions que complissin amb el contingut en la declaració suspesa podria constituir un delicte i tenir conseqüències penals.

Etiquetas
stats