Duel de “dracs” polítics a la diada de Sant Jordi: ferotges, intolerants o antisocials
Aquest Sant Jordi, la cosa, més que de roses, va de dracs. El president Carles Puigdemont ha obert la veda de les metàfores en el seu primer 23 d'abril al capdavant de la Generalitat. Ha fet una crida als catalans a “fer-se sentir i fer-se respectar davant dels dracs ferotges, que n'hi ha, i molts, que ens volen tenallar”. Ha afirmat que Sant Jordi permet a Catalunya presentar-se tal com és als ulls del món “lluny d'estereotips”, i ha demanat fomentar la solidaritat en una jornada com aquesta.
El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, li ha pres el testimoni al president i l'ha replicat convidant a combatre “els dracs de la intolerància, dels que no els agrada com pensen els altres o tenen unes posicions diferents a les seves”. “En un dia dedicat als llibres i la literatura, totes les metàfores són vàlides, i jo crec que dracs són tots aquells que s'oposen a la llibertat, la igualtat, la justícia i els que no accepten les opinions diferents”, ha sostingut. En aquest sentit, el líder socialista ha assegurat que si calgués singularitzar un d'aquests dracs, avui dia seria “el dels refugiats que arriben a Europa i no troben la solidaritat que es mereixen”.
També ha apostat per “dracs” amb esperit social el líder de Catalunya Sí que és Pot, Lluís Rabell. Rabell ha demanat “tenir cura” amb els “dracs casolans vestits de Sant Jordi” que apliquen polítiques “antisocials” davant el repte de pactar els Pressupostos de la Generalitat, alhora que ha criticat la “cançó anticatalanista” del Govern central. El dirigent de CSQEP ha reconegut que “el mal alè del drac que bufa des de la Moncloa ens arriba a glopades contra les aspiracions democràtiques de la societat catalana i de mesures antisocials”.