Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Puigdemont estira la cuerda pero no rompe con Sánchez
El impacto del cambio de régimen en Siria respaldado por EEUU, Israel y Turquía
OPINIÓN | 'Pesimismo y capitalismo', por Enric González
Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Shakespeare al parc

Parking Shakespeare torna al Parc de l'estació del Nord amb 'Al vostre gust' / Cia. Parking Shakespeare

Oriol Puig

Barcelona —

Cada mes de juliol representen una comèdia shakespeariana al Parc de l'estació del Nord. Un espai que van trobar per error. Buscaven el parc de la Ciutadella però van sortir de la renfe per la sortida equivocada. Així, com qui no vol la cosa, després de tres hiverns i sis estius, s'han acabat convertint en companyia temporal del parc. Un espai que no requereix d’escenografia, ni d’equipaments de so i llums i que tot el protagonisme recau en el text i en els actors.

La companyia va néixer de la idea de representar comèdies de Shakespeare en un lloc públic, de manera que tothom pogués accedir al teatre. Però no us deixeu enganyar per les aparences, no es tracta d’una companyia amateur, sinó que la conformen actors professionals que creuen fermament que el teatre no ha de ser quelcom elitista. Amb una metodologia de treball aparentment senzilla, cap al febrer o març, trien director i obra, primeres trobades, es decideix el repartiment, comencen les lectures prèvies i comença el compte enrere: tres o quatre setmanes d’assajos i estrena.

Aquesta any, el director convidat és Llàtzer Garcia (La Pols, 2014). En paraules del director, Al vostre gust, “és una comèdia, sí, però va més enllà de la situació d’embolics que produeix la rialla. Té un gran poder poètic i és un dels millors cants a la felicitat i a la llibertat que ens ha donat el teatre. Apareixen dos dels més grans personatges de l’autor anglès: la intrèpida i enginyosa Rosalina -potser la millor creació femenina que mai va fer Shakespeare- i el melancòlic Jacques. Un personatge que està a l’alçada del millor Falstaff o Lear”.

Al vostre gust exposa com pocs textos la confrontació de la vida de camp amb la de la cort, és una fantàstica narració d’aventures i, com a comèdia de Shakespeare, és de les més divertides. Amb un text intel·ligent, on els diàlegs es converteixen en autèntics exercicis verbals, el seu tema central és el paradís perdut/retrobat, la recerca d’Arcàdia, aquí anomenat el bosc d’Arden. Alguns personatges de l’obra hi arriben per opció personal, d’altres perquè les circumstàncies els hi obliguen. Segons Llàtzer Garcia, “la pèssima realitat que empeny als personatges a fugir al món idíl·lic per excel·lència.”

Com acostuma a passar en les obres de Shakespeare, són moltes les lectures que se’n poden extreure i molt llarg el debat al que pot donar peu. Parking Shakespare convida a aprofitar aquesta oportunitat. L’entrada és gratuïta i serà al sortir que, si considereu que la funció val l’entrada, podreu pagar la quantitat de diners que us plagui.

Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Etiquetas
stats