Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

UGT i CCOO reprenen les mobilitzacions contra el bloqueig dels convenis

Joan Carles Gallego y Josep Maria Àlvarez, secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Els sindicats UGT i CCOO de Catalunya han reclamat a les patronals que deixin de bloquejar la negociació dels convenis, que “és l'únic mecanisme que permet que es redistribueixi la riquesa i eviti la desigualtat”, segons el secretari general d'UGT, Josep Maria Àlvarez. Aquesta nova mobilització es deu a que es mantenen els bloqueigs i fins i tot les negatives a començar converses.

Els sindicats s’han concentrat davant la seu del Foment del Treball després de fer una assemblea a la seu de CCOO on han acordat estratègies conjuntes per mantenir els convenis col·lectius.

El secretari general de CCOO , Joan Carles Gallego, ha avisat a la patronal que “prengui bona nota” perquè si continua negant-se a negociar es trobarà amb la pressió del carrer en forma d'un augment de les mobilitzacions i de lluita sindical. La primera d’aquestes actuacions serà la del Metall de Barcelona que segueix sense renovar el conveni. És el principal conveni pendent i moltes de les empreses que estan exportant amb força pertanyen a aquest ram, cosa que pot ser utilitzada com a punta de llança per estovar la posició empresarial.

També Àlvarez s'ha mostrat favorable a incrementar les manifestacions i ha assenyalat la pujada de salaris com l'únic element que garantirà la recuperació econòmica.

Àlvarez ha contat que els ciutadans catalans s'estan empobrint i que no noten les millores en els indicadors macroeconòmics perquè “la recuperació es consolida amb la desigualtat”.

Segons Gallego, ha arribat el moment d'apujar els salaris perquè això “estimularà la demanda interna i accelerarà la recuperació”.

Els dos caps sindicals han carregat contra les institucions europees que “un dia actuen com a policia bo” quan denuncien la desigualtat a Espanya, i al mateix temps demanen al Govern espanyol que superi negativament la reforma laboral, que han qualificat com a responsable de la precarització de milions de persones.

Protesta davant del Parlament

Després els responsables sindicals de la funció pública han marxat fins al Parlament per protestar contra uns pressupostos que “empitjoren les condicions dels treballadors públics”, segons el coordinador de l'àrea pública de CCOO de Catalunya, Xesús González.

González ha lamentat que la Generalitat no tingui voluntat de negociar els convenis col·lectius dels treballadors públics, que han perdut la protecció laboral que els proporcionaven.

Ha declarat que el govern català no ha recuperat l'impost de successions perquè “no s'atreveix a enfrontar-se als rics i poderosos i ataca els treballadors retallant salaris i condicions laborals”.

També ha lamentat les polítiques de privatitzacions, que segons la seva opinió desprotegeixen al voltant de 400.000 treballadors que depenen de la Generalitat.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats