Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

ERC comença la seva campanya pel referèndum

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, durant l'acte d'aquest dissabte

Agències/CatalunyaPlural

La campanya pel referèndum està en marxa. Després de l'enganxada de cartells de la nit passada, ERC ha celebrat aquest dissabte el primer acte de la precampanya per buscar el “sí” amb el líder del partit, Oriol Junqueras, i el líder republicà a Barcelona, Alfred Bosch, als jardins Josep Trueta de Barcelona.

Durant la seva intervenció Junqueras ha carregat, sense esmentar-ho, contra el govern de Mariano Rajoy. “Quan no ens deixen votar ens diuen que la nostra opinió els importa un rave”, ha assegurat el vicepresident del Govern.

Junqueras ha explicat que ERC vol donar a la gent la possibilitat de donar la seva opinió “perquè aquesta és la base de la democràcia, i la forma d'expressió fonamental en democràcia és el vot”. En aquest sentit, s'ha compromès amb aquells que no són independentistes però que volen un referèndum en el qual poder votar que 'no'.

En un missatge als que reclamen el referèndum però no volen la independència -en una clara referència als 'comuns'-ha dit: “també són dels nostres, compartim amb ells la voluntat de votar, que és més important que votar' sí 'o' no'”.

Enganxada de cartells

ERC va iniciar la precampanya divendres a la nit amb una simbòlica enganxada de cartells a l'avinguda Roma de Barcelona amb el carrer Calàbria, a prop de la seu del partit. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va explicar que en aquesta campanya presentaran la independència no com un fi en si mateix, sinó com “una eina” per millorar la vida dels ciutadans.

Per la seva banda, el portaveu del partit, Sergi Sabrià, va matisar que, de moment, és una precampanya d'ERC a l'espera que totes les entitats i partits partidaris de la independència acabin coordinant esforços per fer una campanya conjunta, i va defensar que aconseguir una república catalana és “l'únic canvi possible”.

Els republicans han posat en marxa una web específica per aquesta precampanya --novarepublica.esquerra.cat--, on es recullen els principals actes i on s'ofereixen als ciutadans motius per votar 'sí' a la independència de Catalunya.

La precampanya té diversos lemes complementaris com 'Construir una nova república', 'Un Govern al costat de la cultura', 'Un habitatge digne per a tothom', 'Un transport públic puntual', 'Ocupació de qualitat i un salari digne', entre d'altres.

En les properes setmanes, les principals cares visibles del partit es bolcaran amb la precampanya, així com els consellers republicans al Govern, sobre els que pesarà la responsabilitat d'organitzar la consulta amb o sense el permís de l'Estat.

Etiquetas
stats