Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC fitxa l'ex del PSC Ernest Maragall com a número dos per a les europees

Ernest Maragall.

Europa Press

Barcelona —

Ernest Maragall, exconseller d'Educació de la Generalitat, germà de Pasqual Maragall i home fort del PSC durant molts anys, serà el número 2 d'ERC a les eleccions al Parlament Europeu. L'Executiva d'ERC ha avalat aquest dilluns la proposta de col·laboració amb Nova Esquerra Catalana (necat), el partit que lidera Maragall des que va deixar la formació socialista, per desavinences amb la direcció del partit relacionades sobretot amb el procés sobiranista-Maragall sempre va ser l'ala més catalanista del partit.

Aquest acord no es limita únicament a la cita electoral, sinó que respon a la voluntat de sumar un ampli consens des de l'esquerra basat en la justícia social i el “dret irrenunciable dels catalans de decidir el futur del país” a la consulta del 9 de novembre, ha informat ERC en un comunicat.

La formació presidida per Oriol Junqueras manté converses per ampliar i enfortir el projecte de l'esquerra nacional amb Toni Comín (PSC), impulsor de l'associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, entre d'altres. De moment, qui encapçala la llista electoral és un altre independent, el filòsof Josep Maria Terricabras

Etiquetas
stats