Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Puigdemont estira la cuerda pero no rompe con Sánchez
El impacto del cambio de régimen en Siria respaldado por EEUU, Israel y Turquía
OPINIÓN | 'Pesimismo y capitalismo', por Enric González

Un manifest feminista reclama educació contra el sexisme, conciliació i la retirada de la llei de l'avortament

Grup de feministes davant el Congrés.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Més educació contra el sexisme i la violència masclista en l'educació, avançar cap a una conciliació laboral i familiar, mantenir un posicionament inequívol contra la reforma de la llei de l'avortament, implementar les polítiques de suport a les víctimes de maltractaments... Aquestes són algunes de les nou demandes que el col·lectiu Feministes de Catalunya trasllada al Govern de la Generalitat. “No es tracta de reivindicacions exhaustives, sinó de no retrocedir en alguns drets ja reconeguts”, apunten al document, que porta per nom Exigències bàsiques als partits polítics de Catalunya.

El manifest el signen més de 150 personalitats, i té la clara intenció d'influir en els programes electorals dels partits operen en la política catalana. “No podem donar suport a aquellspartits que no es comprometin fermament en el compliment de les nostres exigències, que considerem que compartim amb la majoria d'homes i dones”.

A més de les ja mencionades, entre les demandes s'hi troben “universalitzar l'educació afectiva i sexual”, que en el cas de Catalunya mai s'ha arribat a dur a terme a les escoles, “crear les condicions necessàries perquè cap dona pugui ser obligada a prostituïr-se” i dur a terme polítiques que condueixin cap a la paritat, especialment en l'àmbit públic i de representació política.

A més, el manifest també fa referència a mesures que no estan estrictament amb el paper de la dona, però que l'afecten de manera indirecta. Entre aquestes hi hauria la de fer efectiva la llei de dependència, que segons el col·lectiu “posaria en valor” una tasca que sovint recau en les dones. O augmentar les polítiques dedicades a eradicar l'exclusió social, com la renda mínima garantida, tenint en compte que el 60% de les persones que pateixen aquest risc són dones.

Pel que fa a la llei de l'avortament, Feministes de Catalunya demana en aquest cas al Govern de l'Estat -el Parlament ja hi va votar en contra- que es faci enrere i que converteixi la interrupció de l'embaràs en una “prestació sanitària efectiva”. “Cal exigir el dret de les dones sobre el propi cos”, sentencien.

Etiquetas
stats