Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fundació Catalunya Europa estudiarà el llegat de Pasqual Maragall

Ernest Maragall, germà de l'expresident de la Generalitat.

elDiario.es Catalunya

El pensament i l'acció de l'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, seran objecte d'estudi. Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Catalunya Europa per encàrrec del propi Maragall i de la seva família. El programa, titulat Llegat Pasqual Maragall, es concreta en un programa de recerca dirigit pel professor d'Història Econòmica de la UB Eloi Serrano així com el responsable del fons documental de Pasqual Maragall, Fidel Bellmunt.

No es tracta “només d'inventariar sistemàticament sinó de ser conscients que així tenim l'oportunitat de saber millor què ha succeït al país els últims 30 anys”, va explicar Ernest Maragall, el germà de l'expresident. L'exconseller d'Educació ha apuntat que si l'acció del seu germà ha estat caracteritzada per la “expansió inclusiva”, és a dir, la capacitat d'obrir contínuament nous fronts i horitzons d'abordar, així com la capacitat d'anticipar-sobre algunes qüestions.

El programa, que serà supervisat per un Consell Acadèmic, es basarà en el fons documental que s'ha constituit en els ultims anys i serà complementat per una sèrie d'entrevistes a persones de l'entorn de l'expresident que podran formaran una “memòria oral”.

El projecte, que tindrà una durada mínima de dos anys, oferirà una beca anual destinat a grups d'investigadors que estudiaran els aspectes que proponguin. Les seves conclusions es presentaran en una jornada anual de debats. Al llarg del programa també es constituirà un arxiu digital.

“només d'inventariar sistemàticament sinó de ser conscients que així tenim l'oportunitat de saber millor què ha succeït al país els últims 30 anys”

Etiquetas
stats