Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat repetirà la retallada de la paga extra als funcionaris el 2014

Mas-Colell anuncia una nova retallada de la paga extra als funcionaris.

EFE

Barcelona —

El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha admès aquest dimecres que per complir amb l'objectiu de dèficit dels pressupostos de l'any que ve s'haurà de tornar a retallar una paga extra als funcionaris -per tercer curs consecutiu-, així com implantar nous impostos per tal de ingressar 1.700 milions d'euros més. En una entrevista a TV3, el conseller ha dit que per aconseguir un dèficit de l'1% a Catalunya el 2014 es reimplantará l'impost de successions i entrarà en vigor un paquet d'impostos mediambientals, a més de dur a terme accions puntuals, com la venda d'algun edifici de la Generalitat o l'adjudicació d'alguna concessió, segons informa la televisió autonòmica.

També es duran diverses accions polítiques per augmentar les fonts d'ingressos, com reclamar una compensació per la taxa estatal dels dipòsits bancaris i per la disposició addicional tercera de l'Estatut. En aquesta línia, es pretén augmentar els diners de la bestreta que dóna el Govern central a Catalunya en previsió d'ingressos de l'any vinent, ja que, segons ha dit el conseller, “no es correspon” el que diuen amb el que donen a més de impulsar la revisió del model de finançament.

Sobre la revisió del model de finançament, ha assenyalat que “insistirem en un model que sigui menys esbiaixat”, ja que l'actual, segons Mas-Colell, “és evident que és esbiaixat en contra de la Mediterrània i de les comunitats autònomes que generen més impostos”.

Mas-Colell ha reconegut que el 2014 “tindrem una rebaixa important de la despesa i la intenció és que s'ajusti a l'objectiu de dèficit que ens imposen, que no ens agrada”. Tot i això, ha dit que la Generalitat evitarà fer noves retallades, es complirà el “nucli obligatori” i es mantindran algunes prioritats.

El conseller d'Economia ha manifestat que el sistema impositiu espanyol està “tan mal dissenyat” que “té incentius per crear una mena de cursa entre les administracions per les bases fiscals” i, així, tem que es repeteixi “el cas dels dipòsits bancaris”.

Sobre els Pressupostos de la Generalitat de l'any vinent, Mas-Colell ha indicat que espera tenir els comptes tancats a finals d'octubre, tot i que encara s'estan negociant. En aquest sentit, ha admès que “estem fent tot el possible per sumar ERC als pressupostos”.

Etiquetas
stats