Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

José María Mena: “La querella contra el 9-N és un desgavell”

José María Mena, durant una entrevista amb CatalunyaPlural.cat / ENRIC CATALÀ

Siscu Baiges

L’exfiscal en cap de Catalunya, José María Mena, considera que la decisió del Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce“, avalada per la Junta de Fiscals, de presentar una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d’Educació, Irene Rigau, ”és un desgavell“. Mena, que juntament amb el fiscal Carlos Jiménez Villarejo, va instruir la querella contra l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, pel cas Banca Catalana, considera que les dues querelles són diferents i no es poden comparar.

En declaracions a CatalunyaPlural.cat, José María Mena afirma que la querella “no se sosté de cap de les maneres”. Subscriu la tesi dels fiscals catalans que entenen que no es pot acusar Artur Mas, de “desobediència”, ja que en l’acord del Tribunal Constitucional que suspenia la consulta no es deia res concret sobre a qui anava adreçada.

La inclusió del presumpte delicte de “usurpació de funcions” en el nou redactat de la querella plantejada per Torres-Dulce, està “agafada pels pèls”, segons Mena. En tot cas, lamenta el creuament d’acusacions sobre les suposades pressions del Govern de la Generalitat sobre els fiscals catalans i del Govern espanyol sobre la Fiscalia General de l’Estat. Creu que Mas no ha pressionat els fiscals i que entre Mariano Rajoy i Torres-Dulce “no hi ha més pressió que la coincidència de plantejaments”.

Tot cas, Mena pensa que la Junta de Fiscals ha acceptat tramitar la querella per “no decapitar Torres-Dulce”. Ara s’haurà d¡enviar a Catalunya i el problema que es planteja, ara, és segons ell, qui la presenta: “Un fiscal en cap de Catalunya, que no hi està d’acord? Un fiscal enviat des de Madrid?”. Una declaració d’Artur Mas davant els fiscals en aquestes condicions “no és prudent políticament”, per Mena, que recorda que quan ell i Jiménez Villarejo van interrogar Jordi Pujol al Palau de la Generalitat, es van trobar amb el seu cotxe amb les rodes punxades quan van sortir a la plaça de Sant Jaume. “Què passaria ara?”, es pregunta.

L’ex-fiscal en cap de Catalunya està convençut que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no admetrà la querella si finalment s’acaba presentant.

Etiquetas
stats