Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Peinado multiplica los frentes del ‘caso Begoña’ sin lograr avances significativos
El miedo “sobrenatural” a que el cáncer vuelva: “Sientes que no consigues atraparlo”
OPINIÓN | 'En el límite', por Antón Losada

L’Ajuntament ofereix sostre temporal als desallotjats però no als que responen a “l'efecte crida”

Els Mossos han desallotjat aquest matí la nau del carrer Puigcerdà.

Jordi Mumbrú

Barcelona —

Durant set mesos la Creu Roja ha estat atenent els immigrants de la nau ocupada del carrer Puigcerdà, al barri del Poblenou i, de pas, n’han fet un cens. Segons els seus comptes -que contrasten amb els dels veïns-, a la nau hi dormien unes 120 persones, encara que, durant el dia, hi passaven un total de 350, segons ha explicat lava, tal i com ha explicat Miquel Esteve, comissionat d’immigració de l’Ajuntament. Per totes elles no hi haurà ajudes.

El comissionat d’immigració ha comparegut i ha assegurat que “ja s’ha produït un efecte crida”, i han vingut altres immigrants de l’àrea metropolitana de Barcelona per intentar rebre també alguna ajuda. “I correm el risc que acabin venint de tot Catalunya i fins i tot de fora d’Europa”, ha dit. Pel que fa a la possibilitat que les persones que no en tenen aconsegueixin els papers de residència, el responsable d’immigració ha dit: “Això és responsabilitat de la delegació del Govern, nosaltres ni hi entrem ni hi sortim, en aquest cas”.

L’Ajuntament només buscarà una sortida per als 120 immigrants que hi dormien i que s'hi vulguin acollir, un allotjament de, com a mínim, vuit dies -ampliables en funció del cas-, que no satisfà les entitats veïnals. Alguns dels ocupants ja s’han reunit aquests dies amb la Creu Roja i amb el Servei d’Atenció als Immigrants Estrangers i Refugiats (SAIER). Allà els han ofert un allotjament, tickets per als menjadors socials i bitllets per viatjar en transport públic. L’allotjament serà de franc i tindran la possibilitat d'entrar en programes d'inserció sociolaboral, a partir d'entitats com TiniJove.

Segons la sentència que ordenava el desallotjament, l’Ajuntament també s’ha de quedar amb les pertinences de les persones desallotjades. La ferralla, el negoci principal dels afectats, no es considera una pertinença personal, de manera que els ocupants perdran la seva principal font d'ingressos. Esteve també ha dit que cal “desmitificar” la opció de constituir una cooperativa entre tots els afectats que es dediqui a la ferralla, perquè si es fa de manera regularitzada, pagant impostos i amb les mesures de seguretat necessàries, deixa de ser rendible.

Etiquetas
stats