Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Els Mossos busquen proves per imputar el detingut a Lleida per temptativa d'homicidi amb xenofòbia

El lloc dels apunyalaments, a Lleida.

Agències

El detingut per haver apunyalat cinc persones a Lleida dilluns passat té antecedents xenòfobs. L'any 2012 va participar en la pallisa a un ciutadà colombià a Logronyo, la seva ciutat natal, juntament amb un grup de 7 o 8 joves del grup d'extrema dreta Nueva Época. Així consta a la memòria 2013 de la Fiscalia de La Rioja, segons ha pogut saber l'ACN. El jove, de 21 anys i estudiant de Medecina a la Universitat de Lleida, està sota custòdia dels Mossos i a l'espera de declarar davant el jutge després de ser detingut dimarts. Mentrestant la policia catalana busca proves per vincular-lo amb grups nazis i poder imputar-lo pels delictes d'homicidi en grau temptativa, racisme i xenofòbia.

En aquesta ocasió, quatre de les cinc persones que suposadament va apunyalar també eren de nacionalitat estrangera, raó per la qual la policia es planteja que hi hagi motius racistes rere les agressions. El fets van tenir lloc dilluns passat a la tarda, quan l'agressor va apunyalar cinc persones en diferents punts de la ciutat sense intercanviar-hi cap paraula. Els atacs indiscriminats van escampar la por entre els veïns del municipi i van mobilitzar un centenar de Mossos d'Esquadra. Finalment una parella de la Guàrdia Urbana el va detenir ahir, i l'autor va confessar. Ara es troba en dependències policials i és a l'espera de declarar davant del jutge, tot i que no es preveu que ho faci fins divendres. Derivat la mateixa nit de la detenció a un centre psiquiàtric, els metges han descartat que pateixi transtorns greus que li impedeixen de respondre a les preguntes del jutge.

Pel que fa a l'agressió racista de 2012, està pendent de judici, i la Fiscalia li demana tres anys de presó per un delicte de lesions amb agreujant de xenofòbia i racisme. Els fets van tenir lloc sobre les quatre de la matinada del 23 de desembre de 2012 contra un ciutadà colombià que s'estava acomiadant de la seva novia en un parc de la ciutat. De cop i volta, va observar a 7 o 8 joves que l'estaven vigilant mig amagats i quan es va separar de la seva companya els joves es van posar passamuntanyes i un portava una esvàstica cosida a la roba.

Se li van apropar i el van començar a pegar amb puntades de peu, cops de puny al mateix temps que li deien frases amb contingut xenòfob com ''Negre de merda, et matarem''. L'escrit de la Fiscalia continua dient que un dels agressors va arribar a clavar-li dos vegades una navalla, provocant-li ferides que van requerir punts de sutura. A més a més també li van provocar un traumatisme cranial amb diversos hematomes i un traumatisme toràcic. L'agressió va finalitzar quan es van apropar altres persones al lloc dels fets per tal d'auxiliar la víctima, conclou el document.

Encara hospitalitzats

Dels quatre ferits ingressats a l'hospital lleidatà Arnau de Vilanova, un d'ells -ciutadà xinès- està encara en estat greu, i dels 3 restants, una dona origen algerià, de 40 anys, ha experimentat una millora encara que roman a l'UCI, i els dos homes que ahir ja estaven en planta -un 26 anys d'origen sud-americà i un altre de 40 anys de Lleida- continuen evolucionant favorablement.

Etiquetas
stats