Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Montserrat Caballé retorna a Hisenda 300.000 euros del mig milió defraudat

Caballé retorna a Hisenda 300.000 euros.

EFE

Barcelona —

La soprano Montserrat Caballé ha retornat ja a l'Agència Tributària 300.000 euros del mig milió defraudat en la seva declaració d'IRPF i està reunint la quantitat restant per saldar el seu deute amb Hisenda, amb la intenció d'evitar un eventual judici.

Segons han informat a Efe fonts judicials, la diva té la intenció de retornar tota la quantitat defraudada a l'Agència Tributària, però el pagament no evitarà la seva declaració com a imputada davant del jutge que instrueix la querella per frau fiscal que li va interposar la Fiscalia, assenyalada en principi per al proper divendres.

El titular del jutjat d'instrucció de Barcelona ha citat a declarar com a imputada la soprano per un delicte contra la Hisenda Pública, arran d'una querella presentada per la Fiscalia, que l'acusa de defraudar 508.462 euros en la seva declaració d'IRPF corresponent a l'any 2010, simulant tenir residència andorrana.

La soprano haurà de pagar el total dels diners evadits a Hisenda, més la multa -que segons el Codi Penal oscil·la entre 2 sis i vegades la quantitat defraudada- per pactar amb la Fiscalia una rebaixa en la condemna pel delicte de frau fiscal i, d'aquesta forma, evitar la celebració del judici.

En aquest cas, el ministeri públic i la defensa Caballé podrien pactar una sentència de conformitat -només pendent de ser ratificada en el judici- en la qual la soprano es beneficiés de l'atenuant de reparació del dany i aconseguís així una pena mínima pel delicte de frau fiscal.

L'eventual devolució dels diners defraudats no evitarà la declaració com a imputada de Montserrat Caballé, un tràmit que la llei estableix com a obligatori fins i tot en la circumstància que l'imputat es presti a col·laborar amb la justícia i es mostri disposat a posar-se al dia amb Hisenda.

La defensa de Caballé, de 81 anys, sí que podria al·legar problemes de salut per forçar la suspensió de la seva declaració com a imputada, encara que de moment l'advocat de la soprano no ha presentat cap escrit en aquest sentit quan falten només dos dies per la seva citació judicial.

La imputació de la diva de l'òpera deriva d'una querella presentada per la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona, que l'acusa de no haver presentat davant l'Agència Tributària espanyola la declaració d'IRPF de l'exercici de 2010, amb el que va eludir tributar pels beneficis obtinguts en els seus recitals i enregistraments, que ingressava en un compte d'un banc andorrà.

Etiquetas
stats