Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Moren quatre menors d'una família sense recursos en un incendi al Vendrell

Els bomber de la Generalitat al Vendrell

Agències

El Vendrell està de dol aquest dimecres després que aquesta matinada quatre menors d'entre 3 i 12 anys perdessin la vida en l'incendi d'un habitatge. La familia havia estat desnonada d'aquest pis l'any 2011 i recentment hauria tornar a ocupar-lo per no poder pagar un altre lloguer. Segons consta als serveis socials de l'Ajuntament, havien sol·licitat la renda mínima d'inserció però l'ajut els havia estat denegats.

L'ajuntament del Vendrell ha decretat dos dies de dol oficial i 200 persones s'han congregat davant el consistori on han fet un minut de silenci en homenatge als morts. El cònsol del Marroc, país d'orígen de la família, s'ha desplaçat fins la localitat per oferir el seu suport.

La comunitat magrebina local ha demanat el suport de les institucions i ha reclamat justícia. Els fets tràgics han posat en relleu la situació de precarietat de moltes famílies en el barri on vivien les víctimes. Els veïns asseguren que l'ocupació d'habitatges buits és un fet habitual donat el creixen nombre de famílies sense recursos.

“Mai no s'havia produït al Vendrell un esdeveniment amb un desenllaç final d'aquesta magnitud”, ha lamentat l'alcalde Martí Carnicer. A part de les quatre víctimes mortals, el pare ha estat ingressat a la Vall d'Hebron amb cremades greus i la mare i els altres dos fills del matrimoni, de 2 i 18 anys, es recuperen de ferides lleus.

Etiquetas
stats