El pare de la Nadia va intentar organitzar la fugida de la família

El pare de Nadia Nerea va intentar organitzar una fugida

EFE

Fernando Blanco, el pare de Nadia Nerea, empresonat des de divendres passat acusat d'estafa, hauria intentat preparar "de manera organitzada amb la seva dona", Marga Garau, "la fugida de la família" quan va saber que estava sent investigat, segons el jutge que investiga el frau presumptament comès per la parella.

El jutge envia a presó el pare de Nadia i deixa en llibertat amb càrrecs a la mare

El jutge envia a presó el pare de Nadia i deixa en llibertat amb càrrecs a la mare

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell (Lleida) va enviar divendres passat a presó provisional al pare de la nena, que va recaptar gairebé un milió d'euros en donatius amb l'excusa que la seva filla pateix una malaltia rara i que en realitat el jutge considera que van ser per "el lucre" dels pares.

El jutge va interpretar que hi havia risc de fuga i de destrucció de proves, entre altres coses perquè Fernando Blanco ja havia viatjat a França el passat dia 6 "en sospitar que estava sent investigat". A més, el jutge considera "factible" que Blanco hagués intentat "eludir l'acció de la justícia" i ressalta "el fet que l'investigat hagués intentat ja donar-se a la fuga al tenir coneixement d'estar sent investigat".

Van ser les trucades telefòniques intervingudes pels Mossos d'Esquadra per ordre judicial, les que van revelar les suposades intencions de fugida de Fernando Blanco. "Així es pot concloure –segons estableix el jutge en l'acte de presó– de les trucades intervingudes en el present procediment".

Fernando Blanco va ser detingut després que intentés eludir un control policial a la comarca de la Cerdanya, fronterera amb França. Segons el jutge, que acusa Blanco d'un delicte d'estafa en la seva modalitat agreujada, la detenció va frustrar l'intent de "fugida organitzada amb la seva dona".

El magistrat apunta que "l'investigat podria tenir grans quantitats d'efectiu que li facilitarien la fugida", a més de destacar que "en trobar-la instrucció en una situació incipient, la destrucció de proves ha de considerar-se com virtualment possible".

També subratlla que l'acusat "no té feina ni propietats en territori nacional". El jutge de la Seu veu "molt greus" els fets presumptament comesos per Blanco ja que són "dels que produeixen una gran repulsa social".

En el seu acte, el jutge "no dota de veracitat" les explicacions de Blanco, que no feia distincions entre els diners propi i les donacions que rebia per la seva filla. Segons va declarar el pare de Nadia Nerea, que ahir va ser donada en guarda cautelar als seus oncles, l'activitat professional que realitzava, regentar una botiga de vins a Organyà (Lleida) i donar xerrades de motivació, li proporcionava uns ingressos de 30.000 euros anuals. L'acusat no va poder justificar aquests ingressos perquè, segons ha reconegut, "el negoci no tenia comptabilitat i no pagava cap impost".

Etiquetas
Publicado el
11 de diciembre de 2016 - 13:14 h

Descubre nuestras apps

stats