Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Artur Mas porta Catalunya al Guinness

Siscu Baiges

Catalunya podria haver entrat al llibre dels rècords Guinness si Messi hagués mercat el gol més ràpid de la història del futbol. O perquè Lleida es convertís en la ciutat on s’haguessin menjat més caragols en un dia al seu tradicional Aplec anual. O si tinguéssim el primer president de la Generalitat d’origen xinès dels països de la zona euro.

Però, no. El Guinness que ha aconseguit el president de la Generalitat que ara tenim és el de la davallada electoral més espectacular i ràpida en un país democràtic. En dos anys i mig, Artur Mas ha portat CiU dels 62 diputats que va obtenir a les eleccions del novembre del 2010 als 34 que li atorgava el sondeig que publicava “El Periódico”, el passat divendres. Podrà batre aquesta marca? Pot encara baixar més CiU?

Perdre tants diputats i tant ràpid només està a l’abast de la “Unión de Centro Democrático” després de la retirada d’Adolfo Suárez. Qui presenti Mas a la candidatura per ser immortalitzat al llibre dels Guinness podria aprofitar l’ocasió per presentar-hi també la de Miquel Roca Junyent i el seu efímer “Partido Reformista Democrático”, com l’opció electoral que ha costat més diners en la història de la democràcia i que obtingut menys diputats. Cap. Per cert, d’aquest malbaratament de diners en va ser també protagonista Antonio Garrigues Walker, que ara va dient que hauríem d’estar agraïts a la política d’austeritat que imposa Alemanya a Europa.

Es quedarà algun dia sense cap diputat CiU si Artur Mas continua per la pendent de l’abisme independentista en la qual s’ha embrancat? Tots els seus seguidors s’hauran passat a Esquerra Republicana d’aquí a uns anys? Mesos?

Els votants de CiU se’n van cap a ERC. Alguns alcaldes convergents fa temps que semblen més d’ERC que de la coalició entre Mas i Duran Lleida. ERC, segons el sondeig, ha superat CiU. Tenint en compte que CiU són dos partits, la posició de privilegi dels republicans encara és més evident.

Mas està ensorrant CiU però ell podria ressorgir com a candidat a president d’una llista convergent-republicana. Una llista “plebiscitària” de la qual no en formaria part Unió Democràtica. O, com diuen els convergents més espantats amb les dades del sondeig de GESOP: “que es presenti directament per Esquerra Republicana”.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats