Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Las negociaciones entre Israel y Hamás llegan a un punto decisivo
ANÁLISIS | El cierre de filas con Israel lleva a EEUU a limitar las libertades
OPINIÓN | 'Todo salió mal', por Enric González
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Si visqués a Catalunya, votaria Ernest Urtasun

Ska Keller

Candidata del Partit Verd Europeu per presidir la Comissió Europea —

El proper 25 de maig és una data clau pel futur d’Europa amb les eleccions europees més importants de la nostra història. En primer lloc, perquè els darrers 5 anys les institucions europees, amb una majoria de populars, socialdemòcrates i liberals, han gestionat la crisi de forma nefasta, amb unes polítiques injustes que han trencat el somni europeu, pensant més en el poder econòmic i financer que no pas en la ciutadania. Per això hem de llençar un missatge claríssim: volem fer fora a la troika i aturar l’austeritat.

En segon lloc, aquestes eleccions són especialment importants perquè s’escollirà un Parlament Europeu amb més poder que mai. La majoria parlamentaria serà la que escollirà el president o presidenta de la nova Comissió Europea. Desprès de rebre el suport de la ciutadania Europea en un procés de primàries obertes, jo em presento a aquestes eleccions, com a candidata per presidir la Comissió. Així ho he explicat aquests dies de campanya per tota Europa i a Catalunya el primer cap de setmana de campanya, al costat de la gent d’ICV-EUiA i del seu candidat Ernest Urtasun.

No és, ni molt menys, la primera vegada que estic fent costat a l’Ernest. Desprès d’anys de treballar conjuntament a nivell europeu, a l’any 2005, l’Ernest i jo vam compartir la co-coordinació de la FYEG, les joventuts del Partit Verd Europeu. Gràcies a tots aquests anys compartint projecte polític amb l’Ernest he pogut conèixer millor la realitat de Catalunya, la crisi social que es pateix, els problemes ambientals, la seva cultura i el gran repte democràtic que suposa l’exercici del dret a decidir. Ho vaig dir a la meva visita a Barcelona i al debat televisat amb la resta de candidats, si sóc escollida presidenta de la Comissió donaré ple suport a l’exercici del dret a decidir a Catalunya i el meu recolzament perquè es faci la consulta del 9 de Novembre. Un compromís clar que no ha adquirit ningú més.

Em presento a presidir la Comissió Europea perquè vull una Europa més democràtica, més social i que defensi el medi ambient. Som europeistes i creiem que la millor manera de ser-ho avui és ser euroinsubordinats, canviant tot el funcionament de la UE. També amb unes polítiques radicalment diferents: defensar i promoure drets i llibertats i invertir enlloc de retallar. Volem crear ocupació de qualitat, canviant el model cap a una economia verda. Per fer-ho necessitem recuperar el control de l’economia, regulant els mercats financers i promovent una prosperitat compartida i sostenible. Crec que és urgent posar fi a un model especulatiu i explotador dels recursos naturals, que a Catalunya s’ha patit tant amb la bombolla immobiliària com amb projectes faraònics de gran impacte ambiental.

El proper 25 de maig demano el vot per a una Europa més democràtica, social i ecològica. A Catalunya només hi ha una candidatura que comparteixi el meu compromís, que és la d’ICV-EUiA. Per això no en tinc cap dubte, si visqués a Catalunya votaria a Ernest Urtasun.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats