Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Acord a Panrico per acomiadar 745 treballadors tot i l'oposició de la planta de Santa Perpètua

Els sindicats i la direcció pacten finalment 745 acomiadaments.

EFE

Barcelona —

La direcció de Panrico i els sindicats han arribat aquesta matinada a un acord sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Finalment l'empresa acomiadarà 745 treballadors dels aproximadament 4.000 que componen la plantilla, i aplicarà una rebaixa salarial de fins al 18% per als que conservin el seu lloc de treball. La mesa negociadora ha elevat a acord el segon preacord al qual van arribar ambdues parts la setmana passada. Per la seva banda, la plantilla de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), que segueix en vaga indefinida, rebutja aquest desenllaç, perquè considera que afecta més a aquesta planta que a les altres.

El resultat de la negociació ha estat secundada, a més de la direcció, pel sindicat UGT i alguns negociadors de CCOO a títol personal. No obstant això, des de la federació agroalimentària de CCOO han volgut deixar clar que ni ells, ni la secció sindical intercentres a l'empresa de brioixeria han signat l'acord, si bé ho han fet els representants dels comitès de Sevilla, Valladolid i Saragossa, “condicionats ”pel resultat favorable dels seus centres de treball.

Per això, des de CCOO han anunciat que analitzaran els termes de l'acord per tal de garantir totes les cauteles jurídiques i econòmiques en la defensa dels interessos de la plantilla.

Aquest acord, assolit en l'últim dia de negociació de l'ERO, és definitiu i vinculant, pel que no serà sotmès novament a la votació de la plantilla. El document pactat estableix que la companyia, que per ara no s'ha pronunciat sobre aquest acord, aplicarà un màxim de 745 extincions de contractes, el que suposa aproximadament el 18% dels empleats de tots els centres de producció.

Els acomiadaments es portaran a terme entre aquest mateix any i 2016, si bé en funció de l'evolució del negoci les extincions en els anys 2015 i 2016 podrien realitzar-se o no. Per la seva banda, les indemnitzacions arribaran als 25 dies de salari per any treballat, amb un màxim de 14 mensualitats. A més, a causa de la “greu situació financera” de la companyia, que està en preconcurs de creditors, Panrico podrà abonar aquestes indemnitzacions en un termini màxim de 18 mesos des de la data d'acomiadament.

Als treballadors que continuïn a l'empresa se'ls aplicarà una rebaixa salarial de fins a un màxim del 18% per a les nòmines corresponents als mesos d'octubre, novembre i desembre d'aquest any.

Aquesta reducció serà d'un màxim del 15% per als anys 2014, 2015 i 2016, exercicis en els quals es podrà revisar semestralment el percentatge a la vista de l'evolució de la companyia, de manera que si no es compleixen els objectius de ebitda fixats, la reducció salarial per al següent semestre serà del 18%.

Al principi, Panrico, propietat del fons nord-americà Oaktree, va plantejar als sindicats una extinció de 1.914 llocs de treball, gairebé la meitat de la plantilla, i una reducció salarial d'entre el 35 i 45%.

Rebuig a Santa Perpètua

El comitè d'empresa de la planta de Santa Perpètua de Mogoda de Panrico no accepta l'acord sobre l'ERO al qual han arribat les parts. El president del comitè d'empresa de Panrico a Santa Perpètua, Ginés Salmerón, de CCOO, el sindicat majoritari a la planta, ha assegurat que aquest ERO tindrà conseqüències més greus, a nivell proporcional, en aquest centre que a la resta de fàbriques del grup.

Ha explicat que aquest mes de desembre, l'empresa té previst acomiadar 30 treballadors a Santa Perpètua i l'any que ve uns 124 més. A més, segons Salmerón, les rebaixes salarials a la planta catalana seran de prop del 21% per als empleats que es quedin, perquè els nivells salarials són superiors a la mitjana del grup.

Els treballadors es reuniran aquesta tarda en assemblea per decidir si mantenen la vaga al centre de producció que van iniciar el passat 13 d'octubre després que l'empresa no abonés els salaris corresponents al mes de setembre.

Prescindeix també de 300 repartidors

El fabricant de Donuts, a més, va arribar ahir a un acord amb els representants dels treballadors autònoms de la seva xarxa de distribució per prescindir de 300 repartidors i aplicar a la resta una rebaixa salarial del 15%. En aquest cas, Panrico ha reduït la xifra d'afectats de 600 a 300, mentre que la rebaixa salarial que patiran els prop de 1.500 autònoms que mantinguin els seus llocs de treball passarà del 25 al 15%.

Etiquetas
stats