Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La pareja de Ayuso facturó trabajos durante su fraude fiscal a un socio en Panamá
Los megaincendios queman Europa, ¿estamos preparados?
Opinión - Noticias que no interesan. Por Esther Palomera

La patronal catalana no entrarà al pacte pel dret a decidir

Europa Press

Barcelona —

La junta directiva de Foment del Treball Nacional, la principal patronal catalana, ha declinat entrar a formar part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que integren una cinquantena d'entitats civils de Catalunya, al considerar-lo una “plataforma d'acció política”. No obstant això, sí que han optat per donar suport al manifest elaborat per l'expresident del Parlament, Joan Rigol, un text que va sorgir a proposta del mateix Pacte Nacional, i que defensa la consulta com a punt de partida del procés sobiranista.

Segons ha informat aquest dimecres en un comunicat, la patronal presidida per Joaquim Gay de Montellà ha declinat sumar-se al Pacte Nacional en considerar que la seva activitat “s'allunya de les funcions de Foment com a organització empresarial i els compromisos de representació davant els seus associats”. La junta de Foment ha acordat secundar el document sobre el dret a decidir elaborat per Rigol perquè reclama un diàleg amb institucions de l'Estat “per trobar les condicions legals per a l'exercici d'aquest dret a dir”.

La patronal ha constatat que la seva voluntat és limitar la seva activitat als interessos del col·lectiu que representa per contribuir al progrés econòmic i social de Catalunya, i ha ratificat la seva defensa del pacte fiscal i del diàleg institucional “com a instruments òptims per construir un marc estable de convivència”.

La principal patronal catalana no va acudir a la primera reunió del Pacte Nacional que el president de la Generalitat, Artur Mas, va convocar per al 26 de juny amb una trentena d'institucions, entitats i agents socials i, després de la presentació del manifest, Gay de Montellà decidir convocar una junta extraordinària per debatre entre els seus directius.

Etiquetas
stats