Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pujol: “Jo no m'amago, però no es tracta de fer declaracions cada dos per tres”

EFE

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol s'ha deixat veure de nou aquest dissabte a Queralbs, on té residència estiuenca, però ha eludit respondre a les preguntes dels periodistes. “Jo no m'amago, però no es tracta de fer declaracions cada dos per tres”, ha dit.

Pujol, que ha sortit a peu del seu lloc de vacances per visitar uns amics, no s'ha pronunciat sobre si s'està preparat per a la citació que va rebre ahir de l'Agència Tributària i per al requeriment de la jutge de Barcelona que instrueix la denúncia de Mans Netes per amagar durant 34 anys comptes milionaris a l'estranger que, segons va confessar, procedien d'una herència del seu pare.

L'exmandatari català sí que va admetre divendres haver rebut, de mà de dues funcionàries que van acudir al seu domicili, una citació de l'Agència Tributària, encara que no va voler precisar ni el lloc ni el dia en què havia estat citat. Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar que la magistrada del Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona, que instrueix les diligències obertes a Jordi Pujol ia la seva esposa Marta Ferrusola per l'ocultació d'una fortuna a l'estranger, li va requerir que aportés el testament del seu pare i l'acceptació de l'herència per part seva i per la de la seva dona.

La magistrada ha acordat també la pràctica de les diligències sol · licitades pel ministeri fiscal i, així, s'han remés les comissions rogatòries que el fiscal havia demandat perquè les autoritats d'Andorra i Suïssa informin sobre els comptes que la família Pujol pugui tenir en aquests països.

En unes breus declaracions a Queralbs el passat dia 7, Jordi Pujol va dir estar a disposició de les “instàncies jurídiques i tributàries” que investiguen els comptes i els negocis de la seva família, per demanar després “una mica de tranquil·litat” als periodistes i càmeres que l'esperen diàriament a les portes de casa.

Etiquetas
stats