Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Detinguts per corrupció tres membres de la família Sumarroca, vinculada a Convergència des de la seva creació

L'exalcalde de Torredembarra i una cosina de Sumarroca, entre els cinc detinguts

Agències

Barcelona —

La Guàrdia Civil ha detingut tres membres de la família Sumarroca i l'exalcalde de Torredembarra (Tarragona) Daniel Masagué, en una operació desplegada a Barcelona, Torredembarra i Palafrugell (Girona), han informat fonts pròximes a la investigació. La família Sumarroca, que posseeix un empori empresarial, ha estat vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya des de la seva formació.

A Jordi, Joaquim i Susanna Sumarroca els han detingut aquest dijous al matí a Barcelona mentre que l'alcalde ha estat arrestat a Torredembarra; a Palafrugell, la Guàrdia Civil també ha detingut un altre empresari presumptament vinculat amb la trama.

A més, en el marc d'aquesta operació, la Guàrdia Civil està registrant la seu social de Teyco a la capital catalana, de la qual Jordi Sumarroca és conseller delegat -fill de Carles Sumarroca, cofundador de CDC--, ia qui se li atribueixen delictes contra l'administració pública, blanqueig de capitals i organització criminal.

Els cinc han estat detinguts per una investigació que dirigeix el Jutjat 1 del Vendrell (Tarragona) des de 2013, i que està relacionada amb operació en què Daniel Masagué ja va ser detingut el 2014.

El juny de l'any passat, el mateix jutge va imputar a Jordi Sumarroca per un presumpte delicte contra l'administració pública pel que també estan imputats l'exalcalde Massagué i sis regidors de Torredembarra (Tarragona).

El 26 juny 2014, la Guàrdia Civil va regirar durant 14 hores l'Ajuntament i també la casa i l'empresa de l'alcalde de Torredembarra, així com la seu de Teyco a Barcelona.

Teyco va construir a Torredembarra l'aparcament de Filadors i també el Teatre Auditori, situat just davant del restaurant Tropik, propietat d'un altre dels imputats en el mateix cas, l'empresari de Torredembarra Blas Niubó.

En total, es van a realitzar 08:00 registres en el marc de l'operació Petrum a Barcelona i Palafrugell, cinc a domicilis, dos a mercantils i una a un despatx professional, i es faran dos requeriments a entitats bancàries, ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

Masagué va ser detingut el 26 juny 2014 per delictes contra l'administració pública al costat de sis regidors del seu equip de govern i un empresari local molt vinculat a Masagué, que regentava un restaurant.

Etiquetas
stats