Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Tribunal Superior investiga Cañas (C's) per frau a Hisenda

El TSJC investiga al diputado catalán de C's Jordi Cañas por fraude fiscal

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'ha declarat competent per investigar el número 2 de Ciutadans i diputat al Parlament, Jordi Cañas, per un suposat delicte contra la Hisenda Pública. L'alt tribunal diu que “existeixen indicis racionals” de que Cañas podria haver participat, en qualitat de “col·laborador”, en el frau de 429.203 euros en impost de societats l'any 2005, comès per l'empresa mercantil Inma & Marc Habitatges a través d'un conglomerat d'empreses que formen el Grup Corbelia, de les quals Cañas n'era administrador i soci.

En la interlocutòria, la sala civil i penal del TSJC acorda obrir diligències per les seves “relacions personals i professionals amb qui sembla ser l'organitzador de l'entramat societari” en qüestió. Segons el tribunal, el frau d'aquesta quantitat s'hauria dut a terme per dues vies: per una banda, l'emissió i recepció de factures “que no responen a serveis ni prestacions reals” entre les empreses del Grupo Corbelia, i de l'altra, “l'augment fraudulent del preu d'adquisició d'un immoble” per a “minorar” el benefici obtingut amb la venda.

I pel que afecta a Cañas directament, el document del jutge assenyala que Imma & Marc Habitatges hauria emès una factura a Servei Immobiliari, S.L. -empresa administrada pel diputat- per un import de 100.050 euros que no s'ha justificat. “No s'ha facilitat el contracte ni cap documentació que pugui acreditar la realitat dels serveis prestats”, apunta el magistrat.

La querella, presentada pel Ministeri Fiscal, es dirigia també a deu persones més, pel mateix delicte, que ja han declarat davant el jutjat d'instrucció com a imputades, segons consta a la interlocutòria. El TSJC ha rebut les diligències per part del jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, i després d'acceptar investigar el cas, ha nomenat Joan Manel Abril com a magistrat instructor. Ha de ser l'alt tribunal qui es faci càrrec de la investigació atesa la condició d'aforat del dipurar Jordi Cañas.

Etiquetas
stats