Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Unió aprova per majoria anar al 27S en solitari i buscarà l'electorat “moderat” de CiU

UDC aprueba por mayoría ir al 27S en solitario y buscará el electorado "moderado" de CiU

Agències

Barcelona —

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha anunciat aquest dissabte que han aprovat presentar-se en solitari a les eleccions catalanes del 27S amb el suport d'un 69% dels membres del Consell Nacional i el rebuig del 28,6%, i ja ha avançat que es dirigiran a l'electorat “moderat i tradicional” de CiU.

Així s'ha pronunciat en roda de premsa acompanyat de president del Consell Nacional, Josep Maria Pelegrí, després de més de vuit hores de durada d'un tens Consell Nacional en què la direcció democristiana i el corrent crític han mesurat les seves forces i en el qual hi han hagut més de 90 intervencions.

“UDC serà una opció electoral el 27S i ho farem sota el full de ruta que va ser avalat en la consulta que vam sotmetre a la militància” el 14 de juny, ha certificat. També ha deixat clar que volen dirigir-se a l'electorat tradicional de CiU que hagi tingut dubtes o vegi incerteses en el procés sobiranista, de manera que els tendeixen la mà: “Ens dirigim als electors que, sent nacionalistes i havent donat suport a CiU, s'han distanciat o corren el risc d'abandonar les files del procés i anar-se'n cap a altres opcions”.

Malgrat admetre que tenen poc temps per preparar-se, ha assegurat que no saben encara qui encapçalarà la llista democristiana i, després de preguntar si està disposat a ser el candidat, ha assegurat que està “al servei” del seu partit.

Amb les seves sigles

Sí que ha reiterat que concorreran sota les sigles d'UDC i sense voluntat d'amagar-les malgrat que “ara es porta ocultar-les”, una tendència que considera que és contrastable a Catalunya i a la resta d'Espanya.

“Som un partit històric des de 1934 que mai s'havia presentat a les eleccions amb la seva pròpia marca. Sempre l'havíem compartit”, ha constatat Espadaler, que ha lamentat també que l'històric dirigent d'Unió, expresident del Parlament i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, hagi trencat el carnet del partit.

No obstant, ha afegit que les raons que Rigol ha esgrimit per anar-se'n són les mateixes per les que ell es queda a UDC, i ha considerat una “falta de rigor i respecte” que els membres del sector crític s'integrin a la llista del president de la Generalitat, Artur Mas, sense concretar si se'ls podria expulsar per això.

“UDC no jugarà a dues candidatures diferents”, ha ressaltat el secretari general del partit minuts abans que el corrent independentista anunciés que es constitueix en plataforma per donar suport al projecte polític del president català.

A més, ha expressat el seu “absolut respecte” davant la crida de Mas a les entitats sobiranistes per impulsar al costat d'ell una candidatura unitària que defensi la independència a les eleccions del 27 de setembre, i ha negat sentir-se al·ludit quan ha afirmat que la ruptura de CiU evidència que Convergència va de debò.

Els crítics donaran suport al projecte d'Artur Mas

Per la seva banda, el sector crític d'UDC ha anunciat que es constituiran en la plataforma 'Hereus de 1931' amb l'objectiu de donar suport al projecte polític del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè Catalunya assoleixi la independència. Així ho han avançat dos dels màxims representants d'aquest corrent, Antoni Castellà i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, després de les vuit hores del Consell Nacional que han qualificat com tens.

Aquest sector ha llegit un manifest que deixa clar que donaran suport al projecte polític del 27S presentat aquest mateix dissabte pel president Mas “amb l'objectiu de constituir una candidatura amb la màxima unitat possible per a les eleccions i que proposi obertament treballar per ser un Estat independent”.

Etiquetas
stats