Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP aposta per una consulta vinculant que es pugui respondre amb un 'sí' o un 'no'

David Fernández, portaveu parlamentari de la CUP.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP), enmig del polèmic debat sobre com ha de ser la consulta sobiranista, ha afirmat que aposta per una pregunta “clara, que faci referència explícita a la constitució d'un Estat independent i que es pugui respondre amb un 'sí' o un 'no'”. Així ho ha expressat el seu portaveu parlamentari, David Fernández, que a més afegeix que el resultat del referèndum hauria de ser “políticament vinculant”.

Les paraules de Fernández surten al pas de les opinions contradictòries emeses pels dirigents de CiU. Ahir el president Mas va declarar en seu parlamentària que estava disposat a obrir la porta a una “tercera via” en la consulta, i aquest matí Duran ha afirmat que, si fos per Unió, hi hauria més d'una pregunta a la consulta. Totes dues declaracions xoquen amb la posició del secretari d'organització de CiU, Josep Rull, que ha utilitzat Twitter per afirmar que la pregunta hauria de tenir tres respostes: “sí, no i en blanc”.

La CUP, a més de voler una consulta amb resposta de 'sí' o 'no', que creuen que s'hauria de celebrar abans del 14 de setembre de l'any vinent, demanen que es reconegui la “desobediència” com a “instrument vàlid per proclamar la independència”.

Etiquetas
stats