Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La consulta veneçolana a Barcelona se celebra al carrer en lloc d'en un centre cívic per falta de permís municipal

Mesa de votació a Barcelona

elDiario.es Catalunya

La consulta organitzada per l'oposició veneçolana a Barcelona sobre el procés constituent que impulsa el president del país, Nicolás Maduro, s'ha hagut de celebrar aquest diumenge al carrer per la manca del permís municipal que permetés portar-la a terme al Centre Cívic Joan Oliver, com estava previst.

Segons ha informat el regidor del districte de Les Corts, Agustí Colom, l'Associació Movimento Libertador no havia demanat el permís municipal per realitzar aquesta consulta en un espai públic com és el Centre Cívic del barri de les Corts, sinó en un de privat. L'organització no disposava així de l'autorització que es requereix per muntar un acte polític en un centre cívic municipal, ha explicat.

Colom ha indicat que, juntament amb la manca de permís, plans de protecció i altres formularis, els “riscos” de saturació del Centre Cívic (s'espera que acudeixin 16.000 persones a votar), van portar al consistori a no autoritzar la votació al centre cívic. Per “prudència i responsabilitat”, ha afegit el regidor, es va optar per indicar a la plataforma que traslladés la votació al carrer.

L'Ajuntament, ha dit Colom, “ha facilitat la votació amb condicions de risc menors”. En aquest sentit, ha explicat que el consistori ha cedit les taules i les cadires per a la votació, que s'ha celebrat davant de les portes del centre cívic. A més, la Guàrdia Urbana ha tallat la circulació de cotxes al carrer per garantir la mobilitat i la seguretat de la votació.

Colom ha garantit que “evidentment”, d'haver tingut permisos, el consistori hauria autoritzat a l'organització a muntar la consulta al centre cívic, com es faria amb “qualsevol força política que compleix amb requisits de legalitat i està degudament registrada”.

Segons Colom, l'Ajuntament va tenir constància que l'organització veneçolana a Barcelona anava a instal·lar les urnes al centre cívic ahir a la tarda, quan un representant va acudir a la Guàrdia Urbana per demanar “protecció” per la gran afluència de votants que s'esperava per a aquest diumenge.

Per contra, l'organització veneçolana ha assegurat que havien presentat els documents pertinents per a “llogar” la sala principal del centre i havien abonat 800 euros per disposar-ne durant tota la jornada de diumenge. En aquest sentit, la coordinadora de l'Associació i de la consulta, Adriana Rubial, ha assegurat a Europa Press que prendran accions legals, ja que ha considerat que “ha estat una resposta política”, i ha acusat el govern d'Ada Colau de censurar i vetar aquesta consulta.

Etiquetas
stats