Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

L'Audiència Nacional arxiva la causa contra cinc independentistes per cremar fotos del rei

Un dels investigats, a la roda de premsa on van anunciar que no anirien a declarar voluntàriament

Oriol Solé Altimira

L'Audiència Nacional ha arxivat la causa que va obrir contra cinc militants de l'esquerra independentista catalana per cremar fotos del rei Felip VI durant l'última Diada. “Celebrem que el procediment no continuï però no pensem rentar la cara a la judicatura espanyola”, ha indicat en un comunicat Alerta Solidària, l'organització que defensa als encausats de l'esquerra independentista.

Els cinc investigats per un presumpte delicte d'injúries a la corona ara arxivat es van negar a declarar voluntàriament al desembre de l'any passat. Posteriorment van ser detinguts i portats davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu. Després de negar-se a declarar, tots ells van quedar en llibertat. Segons Alerta Solidària, els arguments esgrimits per arxivar la causa són que la crema de banderes s'empara sota la llibertat ideològica i d'expressió.

La crema de fotos del rei, així com de banderes espanyoles i franceses és habitual en les manifestacions que l'esquerra independentista –la CUP, Endavant, el sindicat COS o l'organització estudiantil SEPC– convoca cada any per la Diada. No obstant això, després de la de l'últim 11 de setembre, els Mossos d'Esquadra van investigar d'ofici la crema del retrat del monarca i el PP la va portar a la Fiscalia.

L'Audiència Nacional també va arxivar el passat tres d'abril la causa per incitació a la sedició contra el regidor de la CUP de Vic, Joan Coma. I un jutjat de Berga va fer el mateix en el cas contra l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, també de la CUP, per no despenjar la bandera estelada durant les eleccions catalanes i espanyoles de l'any 2015.

Etiquetas
stats