Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un Compromís “A la Valenciana”

Àgueda Micó

0

Des de fa uns dies estem observant en diferents enquestes demoscòpiques que Compromís és una força en alça, i els i les que en formem part ens sentim molt orgulloses d’aquesta fita, malgrat que tradicionalment les enquestes no ens han tractat massa bé.

Ara fa un any i escaig que vàrem donar la sorpresa a les eleccions valencianes i municipals del 2015 i des d’aleshores ens ha canviat la vida; l’èxit ha estat, en part, en que nosaltres també hem aconseguit canviar-li-la a molta gent: hem retornat la dignitat al nostre malmès País Valencià, li hem donat a la gent esperança, hem començat a visualitzar canvis importants des de les institucions, i tot això importa i afecta a la percepció que la gent té de nosaltres.

L’èxit de Compromís ve donat, des del meu punt de vista, per la capacitat de conjugar la lluita contra la corrupció, el canvi de paradigma democràtic i la defensa dels interessos valencians. Per primera vegada en molt de temps la gent se sent orgullosa de dir que és valenciana, que fem política “a la valenciana”, que tenim un govern “a la valenciana”, que votarà a una candidatura “a la valenciana”. No es casual que Mónica Oltra siga la preferida per a liderar la Generalitat Valenciana o que Joan Baldoví siga el tercer polític millor valorat de l’Estat Espanyol per davant de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Mariano Rajoy o Albert Rivera. Crec que hem impregnat de bon rotllo, de fermesa, d’alegria la vida pública. Amb nosaltres és tot més senzill, més desenfadat, menys oficialista, portem menys corbates, compartim vies de comunicació amb la gent més jove, parlem de la llibertat sexual amb total normalitat, i no li furtem res a ningú.

És evident que el nostre èxit no s’entendria sense la caiguda del règim del PP al País Valencià. A nosaltres, eixe enderrocament del sistema ens va pillar treballant, no com a altres que encara no s’han adonat que les coses han canviat i que la política del segle XXI va de combinar, de negociar, de pactar, de feminitzar les actituds envers la política i envers la vida. Això és el que vàrem fer en el govern del Botànic ara fa un any i això és el que hem transmès ara amb la candidatura “A la Valenciana” que de segur serà la sorpresa en aquestes estranyes eleccions generals que ens han donat l'oportunitat d’incorporar Esquerra Unida a aquesta plataforma valenciana i valencianista.

Compromís volem ser al Congrés dels Diputats la veu valenciana, volem reivindicar una veu pròpia i potent que defense els interessos valencians. El Govern del Botànic no serà òptim sense un finançament just per a la nostra terra, exigirem el reconeixement del deute històric, demanarem el Corredor Mediterrani com a eina bàsica de desenvolupament econòmic, reclamarem les inversions públiques que se’ns han negat aquestos últims anys a canvi del nostre suport a un govern de canvi en l’Estat. Serem part del canvi i ho farem per a millorar la vida de les valencianes i valencians: eixa és la nostra missió a les institucions de l’Estat, per això existeix Compromís, per això ens ha recolzat la gent d’esta terra, per això som percebuts per la societat valenciana com el projecte polític que millor defensa els interessos valencians, i per això guanyarem les eleccions el 26 de juny, perquè amb nosaltres guanyarà tota la gent del País Valencià.

Àgueda Micó és coordinadora nacional del Bloc i secretària d’Organització de CompromísÀgueda Micó

Etiquetas
stats