Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’estima pel poble

Àgueda Micó

0

El dissabte 11 de febrer constituïm l’Assemblea d’Alcaldies i Regidories Nacionalistes del País Valencià, un òrgan que vol ser un laboratori d’idees per a millorar el treball dels nostres regidors i regidores arreu del País.

En el meu cas, he estat regidora del meu poble durant 12 anys; vaig entrar l’any 2003, i al mateix temps també vaig entrar a formar part de la mesa de l’Assemblea que dissabte tornem a constituir. En aquell moment compartia responsabilitats amb el que ara és Conseller d’Economia de la Generalitat, Rafa Climent: qui anava a dir-nos, que, 14 anys després, el valencianisme polític estaria tan present a les institucions valencianes.

La meua trajectòria municipal m’ha proveït d’una visió molt realista d’allò que és possible i del que no. De la necessitat de guanyar-se la confiança de la gent dia a dia; de que ningú va a donar-te les gràcies per fer bé la teua feina, però rebràs infinites crítiques per fer alguna cosa malament; de que eres regidora 24 hores al dia, estigues al parc amb la teua filla o fent-te un cafè amb els amics; de que, i açó és el més important, el teu treball repercuteix directament en la millora de la qualitat de vida de la gent, és palpable, visible, gratament satisfactori, malgrat les dificultats i l’esforç. Això ho compensa tot; i es que, als valencianistes, ens importen molt els nostres pobles, som conscients que són la base del territori i del país, ho tenim clar des de sempre.

Esta última legislatura Compromís hem aconseguit una gran presència municipal, tenim alcaldies i regidories arreu del país, governem les ciutats més importants del nostre territori i els quasi 800 regidors i regidores són la nostra veu incansable. Hem de ser capaços de coordinar molt bé el nostre missatge, que la societat valenciana perceba els canvis profunds que estem realitzant en el sistema polític valencià. Els governs de coalició dels que formem part ens ajuden a créixer políticament, la negociació constant, la necessitat de cedir sempre d’alguna manera en els nostres posicionaments, el fet de voler obrir la gestió política a la ciutadania, són processos complexos però enriquidors, són murs contra la corrupció, el nepotisme i la imposició a què les majories absolutes del Partit Popular ens tenien acostumats. No és fàcil el que estem fent, hi ha molt de desgast personal i familiar en la nostra feina, però compensa, compensa molt.

La defensa del nostre territori, pam a pam, poble a poble, sols es realitzarà si nosaltres estem ahí; el retorn de la dignitat de ser i sentir-se valencians sols es realitzarà si nosaltres estem ahí; el treball incansable per a ajudar als més necessitats sense fer caritat sinó dotant a la gent d’eines pròpies per a sobreviure, sols es realitzarà si nosaltres estem ahí. Des del poble més menut a les grans ciutats del nostre país, compteu amb nosaltres, compteu amb els valencianistes per a reconstruir un país que ja anem fent i un temps que ja és un poc nostre.

Etiquetas
stats