Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Gobierno y PP reducen a un acuerdo mínimo en vivienda la Conferencia de Presidentes
Incertidumbre en los Altos del Golán mientras las tropas israelíes se adentran en Siria
Opinión - ¡Con los jueces hemos topado! Por Esther Palomera

Els hospitals privatitzats recorren fins i tot contra el conveni entre Sanitat i l’IVO, en què no participen

Edifici de l'IVO a València.

Carlos Navarro Castelló

Derivació de pacients a l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO), requeriment de documentació diversa, instruccions internes de la Conselleria de Sanitat sobre xarxes assistencials, fons finalistes de medicaments, reclamacions econòmiques per valor de 14,6 milions d’euros.

Aquests són alguns dels assumptes dels 48 recursos que Ribera Salud i les seues empreses filials, les quals controlen els departaments de la Ribera, Elx-Crevillent i Torrevella, han portat a la justícia entre l’any passat i l’exercici actual, coincidint amb l’anunci dut a terme pel president de la Generalitat, Ximo Puig, relatiu a la recuperació per al sistema públic de la gestió de l’hospital d’Alzira i tota l’àrea de la Ribera a partir de l’1 d’abril de 2018, una vegada acabada la concessió a la companyia esmentada.

Tal com ha informat eldiario.es, entre els 48 recursos tan sols n’hi ha dos de relacionats directament amb el procés de rescat, l’un contra les normes de reversió i l’altre contra la no pròrroga de la concessió.

Crida l’atenció que en el cas del recurs per la canalització oncològica de l’IVO, el recurs ha arribat per triplicat, un de cada departament gestionat per Ribera Salud.

Sobre això, des de Ribera Salud han explicat que no poden comentar processos jurídics que estan oberts, però que en tot cas, cada un dels recursos presentats tenen justificació i responen a motius diferents.

En qualsevol cas, han negat que es tracte d’una campanya per a obstaculitzar el

funcionament de la Conselleria, com sospiten des de Sanitat, però han advertit que faran ús de les eines legals al seu abast per a tractar de frenar la reversió. A més, han reclamat l’obertura d’una mesa de diàleg amb la Generalitat.

Dels 48 recursos presentats, 20 han estat posats des del departament de la Ribera, 14 des del d’Elx-Crevillent i 14 més des del de Torrevella, tots controlats per Ribera Salud.

Curiosament, del departament de Dénia, en mans de l’asseguradora DKV i on Ribera Salud només té un 35% de les accions, no ha arribat a Sanitat cap recurs.

A més, dels esmentats anteriorment, entre els 20 recursos presentats des de la Ribera, destaquen els interposats per reclamació d’interessos de demora, per la designació d’unitats oncològiques, pels fons finalistes de medicaments, sobre xarxes assistencials, contra l’ordre de l’acció concertada, sobre finançament públic de prestacions, per borses de treball, sobre acords de gestió, contra actes de licitació sobre verificació d’inventari, per denegació d’ajornament d’una comissió mixta i per haver denegat l’autorització d’unitats de cures intensives.

Dels presentats des d’Elx-Crevillent, destaquen els recursos sobre denegació d’autorització de neurocirurgia en l’hospital del Vinalopó, contra la resolució d’unitats de referència d’oncologia mèdica, sobre fons finalistes d’ús racional de medicaments, sobre els models de xarxes assistencials, per finançament públic d’unes prestacions determinades en centres sanitaris, sobre l’acció concertada, o sobre acords de gestió.

Finalment, dels interposats des de Torrevella, molts són per motius idèntics que en la resta dels departaments, i destaquen els escrits contra la resolució de 22 de novembre de l’any passat sobre acord de designació d’unitats d’oncologia, distribució de fons finalistes d’ús racional de medicaments, sobre el model funcional de xarxes assistencials, o sobre l’acord de gestió per objectius.

Etiquetas
stats