Acord per la Marina de València: el Consorci es prorroga un any i el Govern estarà en el nou ens gestor

La bocana d'accés a la dàrsena interior.

La Marina de València mantindrà l’actual model de gestió almenys durant un any més. Aquest és el termini que s’han donat l’Ajuntament de València i el Govern per crear un nou òrgan gestor que assumisca el control de tot l’espai en què estaran el consistori, el Ministeri de Transports i la Generalitat Valenciana.

Així ho van acordar l’alcalde, Joan Ribó, i la secretària d’Estat, Isabel Pardo de Vera, en una reunió telemàtica celebrada el dimarts passat 6 de desembre.

Aquest acord implica que es frenarà el procés de liquidació del Consorci València 2007, òrgan creat per coordinar el funcionament del recinte i participat pel Govern (40%), per la Generalitat Valenciana (40%) i per l’Ajuntament (20%). D’aquesta manera, es mantindrà el seu funcionament, cosa que permet una gestió unitària de tot el recinte i per a atorgar seguretat jurídica a tots els concessionaris fins que estiga creat el nou òrgan gestor.

Sobre l’activitat de caràcter específicament nàutic que acull la Marina, és a dir, tot el que fa referència als esports de mar, la gestió dels amarraments, es manté l’acord aconseguit dies arrere en la línia de traure la gestió a concurs amb uns els plecs de condicions per a l’acompliment d’aquestes activitats que s’elaboraran de manera coordinada entre l’Ajuntament i Ports de l’Estat i que mantindran la perspectiva social i les necessitats actuals de les escoles de vela i de rem.

Actualment, uns 500.000 metres quadrats de la Marina de València els conformen la làmina d’aigua i 500.000 més els diferents espais en superfície. D’aquests, l’Ajuntament ja és el responsable directe d’un 30% dels terrenys que es van desafectar en el seu moment, concretament, de la part dels magatzems, l’estació marítima, les bases de la Copa de l’Amèrica i l’edifici Veles e Vents. La resta, incloent-hi tota la marina sud, forma part dels terrenys de domini públic portuari, és a dir, de l’Autoritat Portuària de València (APV).

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats