Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PP afronta las europeas con seis puntos de ventaja sobre el PSOE
Crónica - Milei asalta la campaña de las europeas como necesita el PSOE
Opinión - Lo que el PP llama patriotismo. Por Esther Palomera

Algemesí, primer municipi valencià que vigilarà els seus camps amb drons

Imatge del dron d'Algemesí sobrevolant tarongers

Toni Cuquerella

Després d’un període de proves i gestions administratives per a aconseguir les autoritzacions pertinents, el servei de vigilància del terme municipal d’Algemesí amb drons, el primer valencià, comença a funcionar de forma oficial. Els agents de la Policia Local que s’han format en aquesta nova tecnologia han iniciat els vols de drons de vigilància de les collites.

Detectar robatoris en els camps i cases de camp, cremes il·legals, construccions il·legals, robatoris de cable i abocaments il·legals són alguns dels delictes que es podran prevenir amb aquest servei. L’agent de la Policia Local, Héctor Castell, és el primer habilitat per a pilotar aquest dron, i ha indicat que el treball consisteix a “efectuar vols de forma itinerant i quan detectem una possible infracció enviem les coordenades i la informació a la patrulla rural perquè procedisca a interceptar als infractors. Vigilar des de l’aire facilita el treball i l’extensió de terreny a inspeccionar”. El projecte de vigilància amb drons d’Algemesí és el primer de València que compta amb l’autorització oficial i està registrat en l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria.

Aquest nou servei policial va iniciar els treballs de recerca i formalització de permisos a través del programa de drons de la Univesitat Politècnica de València. El seu responsable, Israel Quintanilla, ha destacat que Algemesí ha sigut pionera en la utilització de drons per a vigilar els camps que ja està operatiu. “Ara volem millorar les càmeres per a treballar també l’agricultura de precisió. En col·laboració amb la Copal i la Sèquia Reial del Xúquer volem detectar l’estat de les plantes i els fruits, com el seu grau de maduresa, com una línia d’acció més”.

El regidor d’Agricultura, Toni García, ha valorat el treball realitzat com “molt positiu”. García ha assenyalat que “esperem que el control del terme municipal ajude a disminuir els furts, perquè amb tota la problemàtica que tenim els agricultors damunt ens roben la collita, per la qual cosa estem obligats a fer alguna cosa. Amb els drons anem a cobrir molt de terme en poc temps perquè, a més, la patrulla rural coneix el terme a la perfecció”.

Aquest servei de vigilància amb drons està a la disposició de l’Agència Valenciana de Seguretat per a ser utilitzat en els casos d’emergències que requereixen el seu treball.

Etiquetas
stats