Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ontinyent donarà ajudes per al lloguer jove de vivenda de fins 100 euros al mes

L'ajuda primarà barris com el de la Vila d'Ontinyent.

Toni Cuquerella

0

Ontinyent presenta una línia d’ajudes per l’accés al lloguer destinant a la gent jove de la ciutat per valor de fins a 100 euros mensuals i 1.200 euros anuals. L’ordenança reguladora que s’aprovarà aquesta setmana al ple municipal, pretén donar resposta a una demanda històrica de la ciutat i el projecte està inclòs dins del I Pla de Joventut d’Ontinyent. Per accedir a aquestes ajudes sols caldrà ser major d’edat i menor de trenta-cinc anys, l’empadronament a Ontinyent i la signatura d’un contracte d’arrendament respecte d’un immoble situat a la ciutat que, a més, constituïsca la seua vivenda habitual.

L’ alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha destacat l’aposta del govern local per fomentar polítiques de lloguer i l’habitatge jove a Ontinyent i ha agraït la regidoria de Joventut la tasca feta durant aquest temps “per donar una resposta definitiva i contundent a la demanda històrica de la nostra ciutat i el nostre jovent”. A més, l’alcalde ha remarcat l’objectiu “d’impulsar i reobrir espais i immobles que fins ara estan tancats com a part de la reconstrucció social tan necessària per a la nostra ciutat”, manifestava.

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, ha explicat que des de l’Ajuntament es persegueix un doble objectiu: “contribuir a la solució a la problemàtica del lloguer jove i avançar en la revitalització de zones de la ciutat que es troben tancades com és el cas dels barris del Poble Nou i La Vila”, manifestava. D’aquesta manera, tot i que se seguirà una baremació objectiva per l’atorgament i la quantitat de les ajudes, es prioritzarà que l’immoble llogat estiga situat a aquests barris. També es tindran en compte les circumstàncies personals del sol·licitant com ara les condicions familiars o la renda.

A més, Vallés ha posat de relleu les dades d’habitatge recollides pels estudis de Consell Valencià de Joventut: “Una persona jove ha de destinar al voltant d’un 75% del seu jornal a pagar el lloguer i un 37% del jovent es veu obligat a compartir pis. També, a conseqüència de la pandèmia, el risc de pobresa o exclusió social de la gent jove augmenta fins el 52,3% en les persones aturades menors de trenta anys. Hem de pal·liar els efectes econòmics i socials de la pandèmia i fer costat a la joventut amb ajudes per l’accés a l’habitatge, sobretot, des de les institucions”, concloïa Vallés.

Etiquetas
stats